Webber: Mlada smo momčad, još učimo

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

AUSTRALSKI vozač Formule 1 Mark Webber analizirao je sudar s timskim kolegom Sebastianom Vettelom u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Turske u Istanbulu.

Dogodilo se to u 40. krugu utrke, a kontakt bolida dogodio se dok su se borili za vodeće mjesto. Njegove su posljedice odustajanje Vettela i treće osvojeno mjesto Webbera.

"Ljudi uvijek trebaju uzeti u obzir da smo mi još jako mlada momčad i da još uvijek učimo. Nažalost, u Turskoj očito nismo baš najbolje primijenili naša znanja. Ali, kroz to prolaze sve najbolje momčadi u F1. Da smo se kojim slučajem Sebastian i ja borili za 18. i 19. mjesto, nitko na naš sudar uopće ne bi obratio pozornost. No, budući da smo bili u utrci za čelnu poziciju, sada smo svima zanimljivi", kaže Webber, pa nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sebastian i ja ćemo sjesti za isti stol i analizirati incident kako nam se nešto slično ne bi ponovilo u budućnosti. Vjerojatno ćemo na isti slučaj gledati s različitih stajališta. No, obojica smo odrasli ljudi, moramo pronaći način kako nastaviti Svjetsko prvenstvo a da pritom momčad ne trpi posljedice."

Webber je, potom, ponudio svoje gledište incidenta.

"Vettel je bio brži od mene u tom trenutku, mogao sam ga vidjeti kako mi prilazi s moje unutarnje strane. Borili smo se za prvu poziciju, a ja sam zadržao svoju putanju kako bih bio siguran da će on biti na ''prljavoj strani'' staze kako smo ulazili u zavoj. Držao sam svoju liniju, a on mi je ušao u putanju. Došlo je do kontakta bolida. Bio je to samo lagani dodir, ali pri brzini od 300 kilometara na sat, i više nego dovoljan da sve završi kako je završilo", zaključio je Webber.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara