Wenger: Dok Nijemci stvaraju povijest, Englezi sjede ispred TV prijamnika

DOK JE Njemačka udaljena tek jednu pobjedu od velikog slavlja, Englezi i njihovi navijači primorani su gledati Euro putem televizijskih prijamnika.

"Susreo sam mnogo ljudi na Euru koji su me pitali što nije u redu s engleskom nacionalnom vrstom", rekao je Wenger, menadžer Arsenala, i odmah odgovorio na postavljeno pitanje:

"Moj odgovor je vrlo jednostavan - pogledajte najveće klupsko natjecanje u Europi, Ligu prvaka. Koja zemlja je bila zastupljena u finalu? Engleska. Kada su u finalu igrali Manchester i Chelsea tamo je bilo deset igrača koji čine okosnicu engleske reprezentacije. Ali ti su igrači, kada igraju za reprezentaciju, potpuno drukčiji, gotovo demoralizirani", rekao je francuski strateg  te je nadodao:

"Mislim da njemački mentalitet proizlazi iz vjerovanja. Vjerovanje proizlazi iz povijesti, a za Englesku se pokazalo kako nisu baš imali zapažene rezultate kroz povijest. Engleska mora napraviti iskorak kao što to čini Njemačka, mora stvoriti neki povijesni rezultat."

Španjolska dijeli sudbinu s Engleskom

Arsen Wenger smatra kako Engleska ima kvalitetu, ali previše toga prepušta sudbini u ruke, baš kao i Španjolska koja je svoj posljednji veliki trofej osvojila davne 1964. godine.

"Španjolski hendikep je to što već 40 godina ne uspijevaju napraviti ništa i s tim vjerovanjem nastupaju iz turnira u turnir šireći među momčad i navijače negativne vibracije", kazao je za kraj Arsenalov menadžer vjerujući kako je sada posljednji trenutak da Španjolska napravi neki povijesni rezultat, jer, očito, ima ekipu koja to može.

R.J.
Foto: AFP/Montaža

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara