Wenger: Zašto sam izabrao Gallasa za kapetana

Wenger: Zašto sam izabrao Gallasa za kapetana

Arsene Wenger nije se želio previše obazirati na medijsku popmu oko izbora novog kapetana njegove momčadi. Nakon Adamsa i Vieire, koji su vrlo dugo u svojim mandatima nosili kapetansku vrpcu, prošle je sezone izbor pao na Thierryja Henryja koji je, međutim, dobar dio sezone bio ozlijeđen, pa ga je mijenjao Gilberto Silva. Očekivalo se da će u kvartetu kandidata između Silve, Lehmana, Kolo Tourea i Gallasa izbor pasti na Brazilca, kako je, uostalom, prvotno bilo i objavljeno. Međutim, Wenger je izabrao svog sunarodnjaka – Francuza Williama Gallasa.

"Uloga kapetana je važna, ili niti izbliza kao momčadski duh. Ni vidim razlog za takvu medijsku pompu oko tog pitanja, niti imam potrebu ikome objašnjavati svoj izbor. Mislim da nisam ništa posebno riskirao dodjeljivanjem vrpce Williamu. Važno je da kapetan čini ono što mora, i ništa više od toga. Uostalom, i ja sam bio kapetan, i znam što možeš činiti, a što ne. "

Iako tvrdi da je cijela priča prenapuhana, Wenger je ipak popričao sa Silvom, kojeg je razočaralo što je preko intereneta saznao da nije kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maksimalno poštujem Gilberta. Nije ga bilo u momčadi i zato se sve dogodilo kako se dogodilo. Popričao sam s njime u četiri oka i rekao mu sve što sam mu želio reći u vezi toga. Ali, dosta ne mogu svakome objašnjavati baš svaku moju odluku."

totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara