Wiese čitao SMS poruke tijekom utakmice

Tekst: Totalsport
Foto: Bild

NJEMAČKA nogometna reprezentacija u srijedu je odigrala prijateljsku utakmicu u Gelsenkirchenu protiv Obale Bjelokosti (2:2), prvu nakon tragične smrti reprezentativnog vratara Roberta Enkea.

Hamburški dnevnik Bild piše kako je Tim Wiese (27), Werderov vratar koji je odigrao prvih 45 minuta utakmice, u drugom poluvremenu  dok je sjedio na klupi, u jednom trenutku izvadio iPhone iz svoje sportske torbe i čitao SMS-poruke, a sve je njemački dnevnik popratio i prigodnim fotografijama koje su ga “uhvatile na djelu”.

Uz komentar kako takav neodgovoran potez nitko nije napravio čak ni u utakmicama Bundeslige, Bild donosi i Wieseovu izjavu koji se pokušao opravdati za svoj čin:

"Nakon poluvremena otuširao sam se i odjenuo svoju sportsku trenirku. Nisam u početku niti shvatio da mi je u torbi telefon. Tada sam ga izvadio i pogledao da li mi je netko poslao poruku."

Pogotovo je za Wiesea neugodno što je uslikan kraj Thomasa Maija, čovjeka zaduženog za dresove u njemačkoj reprezentaciji, kako slaže Enkeov dres koji je prethodno ranije bio položen na klupu “elfa” kao znak odavanja počasti Hannoverovom vrataru.

Ipak, prema riječima njemačkog izbornika Joachima Löwa, Wieseu ne prijeti kazna.

"U reprezentaciji nemamo kodeks koji zabranjuje takvo što. Ali ja polazim od pretpostavke da nitko ne koristi mobitel dok je na klupi. Morat ćemo, čini se, o tome razgovarati uoči sljedeće utakmice",  rekao je Löw.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara