BOKS

Wilder: Ja sam maskirani kralj divizije, imam posebnu moć

Wilder: Ja sam maskirani kralj divizije, imam posebnu moć
Foto: Getty Images

U NEDJELJU, oko pet sati ujutro po hrvatskom vremenu, u najiščekivanijoj boksačkoj borbi godine za WBC pojas u Los Angelesu u ringu će boksati Deontay Wilder i Tyson Fury. Meč je moguće pratiti na RTL televiziji.

>> Furyja su jedva zaustavili! Pogledajte cijelu snimku iz LA-a uoči borbe godine

>> Fury: Iščupat ću Wilderovo srce i nahraniti ga njime

Borci su vaganje odradili u petak navečer u središtu Los Angelesa. Dok je Tyson Fury pred masu izišao uz ovacije, Deontay Wilder je nazočne iznenadio posebnom maskom na licu.

Vaganje je, naravno, proteklo u napetoj atmosferi. Uz neizostavne provokacije, Deontay Wilder i Tyson Fury su nakon vaganja pripremili šou. Budući da su se počeli naguravati, potencijalni fizički obračun na bini zaustavili su prisebni organizatori i zaštitari.

 

Deontay Wilder većim dijelom tijekom vaganja i tiskovne konferencije djelovao je staloženo. Pozornost je privukao posebno dizajniranom maskom, totemom koji nosi u čast osvajanja bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

"Maska mi predstavlja sve, ali mijenjam dizajn. Imam novu. Mijenjam se, osjećam da sam kralj divizije i da sam na vrhuncu. Spreman sam pokazati svoju snagu protiv bilo koga na svijetu. Kad stavim masku, nekako se promijenim, preuzme me posebna moć i to je ponekad strašan osjećaj. Ni ne znam koliko sam moćan, ne mogu to objasniti", pojasnio je novinarima američki boksač bez ijednog poraza u dosadašnjih 40 profesionalnih mečeva.

Premda je čak 20 kilograma lakši od tri godine mlađeg Tysona Furyja (116,3 kilograma), 33-godišnji Deontay Wilder naglasio je kako vjeruje u obranu WBC pojasa.

"Ovo čekam cijelu karijeru, ovo je moje vrijeme. Fury je imao svoje kad je dobio Klička. Sada ću vam pokazati koliko dobro mogu boksati, koliko mogu dominirati."

Deontay Wilder pobjedom bi izborio priliku da protiv Anthonyja Joshue za nekoliko mjeseci, ujedinjenjem svih titula, postane apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara