Esport

Will Smith investirao u esport, evo koju je kompaniju odabrao

Will Smith investirao u esport, evo koju je kompaniju odabrao
Foto: Getty Images/Gulliver Image

KOREJSKA esport kompanija Gen.G nastavlja se širiti na zapadno tržište. U posljednjoj investicijskoj rundi prikupili su 46 milijuna dolara, a među investitorima našli su se Will Smith te Keisuke Honda, odnosno njegov Dreamers Fund. 

>Slovenija i Srbija među osnivačicama Europske esport federacije

Ranije poznata kao KSV Esports, korejska esport kompanija Gen.G promijenila je brend i počela se globalno širiti. Natječu su u pet esportova: Overwatchu, League of Legendsu, PlayerUnknown's Battlegroundsu, Call of Dutyju: Black Ops 4 te Clash Royaleu. Ipak, daleko su najpoznatiji upravo po Seoul Dynasty franšizi u Overwatch League za koju su platili desetak milijuna dolara te League of Legends timu koji se natječe u LoL Championsu Koreja. 

Will Smith i Keisuke Honda tako su se pridružili brojnim zvijezdama koje su osobno ili kroz svoje fondove uložili u esport kompanije. Stephen Curry je uložio u američki TSM, Portugalac Andre Gomes u španjolski G2 Esports, bivša NBA zvijezda Rick Fox osnovao je vlastitu esport organizaciju, a na ovaj ili onaj način slično su učinili Alex Rodriguez, Ashton Kutcher, Steve Aoki, Magic Johnson, Tony Robbins, Michael Jordan, Kevin Durant, Drake i mnogi drugi.

Naravno, nisu svi jednako entuzijastični oko esporta, već u njemu vide realnu priliku za povrat investicije. Neki kao Andre Gomes pak jesu pa redovito na društvenim mrežama prate i komentiraju mečeve koje igraju timovi esport kompanija u koje su uložili. Veznjak Barcelone na posudbi u Evertonu tako je nahvalio Luku "Perkza" Perkovića nakon osvajanja pete europske titule: "Također, imao sam čast osobno upoznati Perkza prošle godine u Berlinu. Uvijek sam vjerovao da može postati sjajan kapetan, ali za to što su učinili ove sezone nema riječi. Hvala ti! Na putu si da postaneš živuća legenda ovog sporta."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara