Wimbledon: Švicarci slave novog kralja

WIMBELDONSKI trijumf Rogera Federera "natjerao" je čak i Švicarce na provalu emocija.

Praktički svi švicarski mediji udarni dio medijskog prostora posvetili su pobjedi "Federer Expressa" slaveći njegov uspjeh brojnim epitetima i ukrasnim preidjevima. "King Roger" piše na naslovnici Blicka, dok Tages Anzeiger nudi naslov "Prvak je rođen".

Način na koji je Federer stigao na trijumfa u All England Clubu je zadivljujući. Nakon pobjede Alinghia na Americas Cupu, jedriličarskom Wimbledonu, Švicarska je dobila još jednog sportskog junaka," piše novinar Tages Anzeigera.
Čestitke novom "Kralju engleske trave" uputila je i Martina Hingis, koja je do ozljede dominirala ženskim tenisom i koja je u Wimbledonu slavila 1997. godine. "Roger je bio sjajan. Posve smiren i koncentrira u presudnim trenucima," kazala je Hingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dnevnik Le Matin je svoje osjećaje pokazao minimalistički naslovom "Da".

Na drugom kraju svijeta, usprkos porazu, australski mediji hvale nastup Marka Philippoussisa. Iako je i ranije bio jedan od najpopularnijih sportaša u "Down Under", sjajan nastup na "Otoku" učinio ga je novim junakom. "Bez obzira na poraz, Mark je heroj. Način na koji se vratio iz ponora pokazuje kako se radi o vrhunskom sportašu," napisao je novinar Sydney Morning Heralda.

"Mark nas je učinio ponosnim. Njegov priča pokazuje kako je u životu sve moguće uz naporan rad i vjeru. Bez obzira na poraz, hvala ti Mark," kazao je australski premijer, John Howard.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara