Wright nevina žrtva nogo-sponzica: "Slomila me bolest moje bake"

NOĆNI izleti po Jarunu i druženje s curicama koštale su Brenta Wrighta angažmana u Ciboni. Dok su igrači Cibone vjerojatno već bili u dubokom snu dan prije utakmice u Dubrovniku, Wrighta i Alana Andersona Index je pronašao u ružionii po Jarunu. Ujutro su Vukovi krenuli prema jugu Hrvatske, no Wright se nije ukrcao na zrakoplov pa su pod Tornjem danas odlučili da je bivši i da će morati potražiti neki novi klub.

No, Wright se obratio javnosti i ponudio svoju stranu priče nakon što je Cibona raskinula ugovor s njim. Amerikanac je presicu, prigodno, održao u diskoteci Shamballa.

Zanimljivo je čuti Wrightovo objašnjenje zbog čega se nije pojavio uoči puta u Dubrovnik. Kako igrač kaže, za sve je kriva bolest bake.

"Imao sam privatnih problema, baka koja mi puno znači je puno bolesna. Ona je u bolnici i slomljen sam. Nastupila je greška u komunikaciji na treningu u petak, preosobno sam shvatio neke stvari koje mi je trener rekao. Nije da se nisam pojavio zbog te svađe ili provoda već sam jednostavno bio previše slomljen zbog svoje bake. Napravio sam pogrešku, to mi je jasno. Dugo sam razgovarao s Perasovićem i nakon tog razgovora obojica se možemo pogledati u ogledalo. Perasovića jako cijenim kao trenera, da vodi bilo koji klub odazvao bih mu se", ispričao je Wright.

Wright ne zamjera klubu što je raskinuo ugovor s njim.

"Ne mogu pobjeći od ove situacije koja se jednostavno dogodila, svi znaju da sam dobar dečko. Cibonu razumijem, nisu mogli prijeći preko toga s obzirom da se slična situacija dogodila s Markotom prije sezone. Klub mora imati stav i to je u redu. Ne razmišljam o novom klubu nego o svojoj baki i o tome kako ću je posjetiti u Americi", dodao je Wright.

Nije stvar u pijanstvu, jednostavno nisam želio na put

"Nije istina da se nisam mogao dignuti iz kreveta jer sam se napio noć prije. Tek kasnije shvatio sam da je sličan slučaj imao Markota i shvatio sam što će se dogoditi. Zaista, moj izostanak nije imao veze s izlaskom, jednostavno nisam želio putovati. Da smo kojim slučajem igrali domaću utakmicu prošli vikend, sve bi ostalo u granicama normale."

Bilo mu je stalo da se od Cibone i Zagreba oprosti na lijep način, nije želio zatvoriti vrata kluba u kojem je odradio sezonu prije dvije godine.

"Tada ste me imali priliku upoznati i znate da nisam loš momak. Barem vi novinari to znate. Nisam htio otići na ovakav način niti želim da javnost dobije krivu impresiju. Ako me Cibona kojim slučajem opet pozove, sa zadovoljstvom ću doći. Drag mi je klub, drag mi jei grad. Pa Wisniewski, s kojim se radovito čujem, rekao mi je da mi zavidi što se vraćam ovdje."

"Cure žele publicitet, rekle su da slike žele zbog Facebooka"

"Nemam pojma kako su i zašto te fotografije objavljene. Nije nas slikao službeni fotograf kluba, riječ je o privatnoj kameri jedne od djevojaka koja se poželila slikati s nama. Rekla je da će staviti slike na facebook, nitko mi nije rekao da će se objaviti javno. Nismo ni poznavali te djevojke. Jedna od njih bivša je djevojka od nekog nogometaša, koliko čujem, valjda je željela dobiti malo publiciteta."

Iz Cibone su izvijestili da je od sutra Wright slobodan igrač, a za raskid ugovora neće dobiti ni lipe.

"Cibona od prvog travnja raskida ugovor s Brentom Wrightom zbog teške povrede discipline. Iako će ekipa njegovim odlaskom biti oslabljena budući da nema mogućnosti zamjene, principi kluba kao institucije su iznad svega", potvrdio nam je glasnogovornik Cibone Ivan Jurković.

Wrightu je bilo potrebno tek mjesec dana da teško prekrši klupska pravila jer je u Cibonu doveden prije krajem veljače i trebao je ostati samo do kraja sezone. No nije on prvi stranac koji je došao u Hrvatsku i mislio da se može ponašati kako želi.

Velimir Perasović nije imao izbora i kao što je bio najavio, zahvalio se Amerikancu na suradnji. Poruka trenera Cibone je jasna - nema oprosta za takve igrače, nije ga bilo za Markotu i Marshalla, nema ga za Wrighta.

M.Pa.
Foto: Boris Arbanas (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara