Za englesko prokletstvo kriv je - golub!?

Tekst: Totalsport
Foto: olx.com.pk

LONDONSKI tabloid The Sun pronašao je alternativno objašnjenje za novu blijedu igru engleske nogometne reprezentacije protiv Alžira prošlog petka (0:0) u sklopu 2. kola skupine C Svjetskog prvenstva.

Bio je to već drugi remi Engleza na Mundijalu u Južnoj Africi, nakon onog s SAD-om (1:1) u 1. kolu. Mnogi su za novu blijedu partiju Tri lava okrivili izbornika Fabija Capella rekavši da je postavio pogrešnu taktiku, neki su prstom pokazali na indisponiranog Waynea Rooneyja, ali objašnjenje je prema Sunu zapravo puno kompleksnije.

Naime, u drugom poluvremenu utakmice televizijske kamere uhvatile su na mreži alžirskog gola jednog goluba u trenutku dok se engleska reprezentacija spremala na izvođenje udarca iz kuta.

Londonski tabloid piše da afrički vračevi često znaju koristiti ptice kako bi bacali uroke, pa su u tom kontekstu pronašli i šamanku koja je odmah ponudila svoje “stručno” objašnjenje i svalila svu krivnju na jadnu pticu.

"Lako moguće da je neki navijač Alžira posjetio vrača da baci urok na Englesku. Pratim Svjetsko prvenstvo jako dobro i vidjela sam goluba. Ta ptica je bila ondje po noći, kada bi ptice inače trebale spavati. To mi je reklo da je ptica zapravo štitila alžirski gol", rekla je 59-godišnja šamanka Olga Mokwena.

I koje je rješenje za skidanje vradžbine bačene na englesku momčad?

Mowkena preporučuje na čaroliju odgovoriti čarolijom:

"Neka se igrači okupaju u prahu kore drveta."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara