"Za Englesku bi bilo dobro da se ne plasira na Euro"

BIVŠI engleski reprezentativac Paul Parker izjavio je da bi za engleski nogomet bilo dobro kad reprezentacija ne bi uspjela izboriti mjesto na Europskom nogometnom prvenstvu.

"Ako je potrebno da ispadnemo u kvalifikacijama da bi se neke stvari u engleskom nogometu promijenile, onda neka tako bude",  izjavio je Parker, koji je bio član nacionalne vrste koja je 1990. godine došla u polufinale Svjetskog prvenstva, ali i one koja se četiri godine kasnije nije uspjela kvalificirati za SP 1994. u SAD-u. To je ujedno i posljednji veliki turnir koji je engleska reprezentacija propustila, a čini se da će EP 2008. biti sljedeći.

"Trebamo se usredotočiti na stvarne probleme želimo li da stvari krenu nabolje. Previše je stranih igrača u ovoj zemlji",  rekao je u razgovoru za Mirror bivši engleski reprezentativac, koji je skupio svega 19 nastupa u nacionalnom dresu.

"Engleska liga nije najbolja, samo najskuplja"

"To što su najbolji igrači plaćeni i po 100 tisuća funti tjedno ne znači nužno da imamo najjaču ligu na svijetu, samo najbolje plaćenu. Treba dovoditi mlade engleske igrače iz nižih liga Premier ligu, ali skaute to ne zanima, samo žele odletjeti u Italiju i Španjolsku i sjediti u ložama. Mi smo zemlja koja ne cijeni svoje igrače",  nastavlja Parker.

Ekonomisti procjenjuju da bi englesku neodlazak na EP koštao čak milijardu funti zarade, no Parker smatra da bi taj neuspjeh dugoročno mogao imati pozitivan učinak na engleski nogomet: "To bi mogao biti veliki bonus za engleski nogomet, ali samo ako Nogometni savez konačno počne razgovarati o problemima i shvate da kao nacionalna vrsta nismo tako dobri, te da su potrebne promjene",  zaključio je Parker.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara