Za samouvjerenog Kalinića nema "ako": Kad me Bilić bude trebao, bit ću spreman

MLADI Hajdukov napadač u nogama ima tek 28 minuta reprezentativnog angažmana. Ne samo da strpljivo čeka svoju priliku, već se izborniku Biliću svakodnevno "bezobrazno" nameće sjajnim igrama na treningu. Hladnokrvno, baš onako kao što kampira u protivničkim šesnaestercima, Kalinić bez imalo pretjerivanja nagovješćuje veliku karijeru u reprezentaciju.

Iako je posljednji dio sezone odigrao nešto slabije, svojim zalaganjem u reprezentaciji pokazuje da izbornik nije pogriješio. Upravo je mirnoća jedna od Kalinićevih najvećih vrlina pa tako kaže da ga nisu nimalo poljuljale glasine o naknadnom pozivanju Marija Mandžukića. Kalinić nam je vrlo jasno rekao što misli o hrvatskom napadu.

"Svi su redom kvalitetni, sjajni igrači. Izmjenjujemo se i mislim da svi možemo ispuniti ono što je izbornik postavio ispred nas. Ja ću svoju šansu čekati i bit ću spreman kad me izbornik pozove. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, mogu govoriti u svoje ime, a meni je odlično. Jako se dobro radi, momci su super i nadam se da će nas dobro raspoloženje držati do kraja prvenstva".

Što može Hrvatska na Europskom prvenstvu?

"Mislim da možemo otići jako daleko. Imam osjećaj da ćemo ovaj put napraviti dobar rezultat. Bit će teško, ali mi smo najkvalitetniji onda kad treba napraviti veliki rezultat. Priča se da napad nije dobar, ali mislim da će proraditi onda kad bude najpotrebnije. O tome nismo previše razgovarali, imamo dovoljno samopouzdanja."

Osjećaš li se kao debitant ili si doista hladnokrvan kao što to pokazuješ na treninzima? Zabio si već osam golova.

"Apsolutno se ne osjećam kao debitant. Meni je predivno s reprezentacijom i nemam nikakav strah. Svi jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo. Već sam protiv Izraela bio s reprezentacijom, za mene ovo nije ništa specijalno niti novo. Mislim da je sve onako kako treba biti".

Kakva je situacija s Hajdukom?

"Ne razmišljam o tome. Vidjet ćemo kad se vratim. U ovom trenutku vam ne mogu reći apsolutno ništa, jer ništa ne znam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li te zvao novi trener?

"Da, zvao me. Ne kao bivši skaut reprezentacije već kao trener Hajduka. Pitao je je li sve u redu, kakva je situacija i naravno pružio nam podršku".

Knežević: S obranom neće biti problema, ali nadam se minutama

Da je atmosfera u reprezentativnom taboru odlična i da "stari lisci" čine sve što mogu kako bi se mlađi igrači što bolje uklopili potvrdio nam je i Dario Knežević, koji ima nešto više reprezentativnog iskustva od Kalinića, ali njegovo vrijeme također tek dolazi.

"Naša obrana je iskusna i igra jako dobro", reći će Knežević na upit je li hrvatska obrana doista najnestabilniji dio reprezentacije. "Mislim da u obrani neće biti ništa više problema nego u ostalim linijama jer imamo jako kvalitetne igrače na svim pozicijama", kaže Knežević koji se ipak nada kako će dobiti priliku da zaigra na Europskom prvenstvu, a optimizam temelji na minutama koje mu je Bilić udijelio na pripremnim utakmicama.

Knežević je, isto kao i Kalinić, uvjeren da će hrvatski napadači prekinuti šestomjesečni golgeterski post kad to bude najpotrebnije. "Na treninzima napadači nemaju nikakvih problema sa zabijanjem. Siguran sam da će proraditi kad to bude najpotrebnije", kaže nam Knežević i uvjerava nas kako će golova sigurno biti.

Porazgovarali smo i o stanju u klubu; Livorno se oprostio sa Serie A, a naš reprezentativni branič nema namjeru igrati u drugoj ligi, iako se nada da će ostati na "čizmi".

"Uspostavili smo dosta kontakata, bilo ej nekoliko ponuda, ali o svemu tome razmišljat ću nakon Europskog prvenstva", kaže Knežević kome je trenutno jedino reprezentacija na pameti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara