Zaboravljeni Srbin iz Barcelone: Pukao sam od straha i toliko zvijezda oko mene

Zaboravljeni Srbin iz Barcelone: Pukao sam od straha i toliko zvijezda oko mene
Foto: EPA

BOJAN KRKIĆ evociranjem uspomena u razgovoru za L'Equipe prisjetio se straha i šoka koje je svojedobno proživljavao u Barceloni. 

Kada je 2007. godine sa 17 godina i 19 dana, srušivši Messijev rekord, debitirao za katalonski klub, preko noći stekao je zvjezdani status. Ipak, suočen sa svakodnevnim pritiskom i usporedbama s Lionelom Messijem, očekivanja na koncu nije ispunio.

"Bojan iz Barcelone bio je pravi igrač, ali nisam bio spreman nositi se s medijskim presingom. Imao sam 17 godina i igrao sam u klubu s veličinama poput Eto'oa, Puyola, Maxwella, Inieste. Proživljavao sam veliki šok, a istodobno mi je svaki dan bio poput sna", povjerio se Bojan Krkić francuskom sportskom dnevniku.

Prvi dan u svlačionici, kako je istaknuo, nikada neće zaboraviti.

"Bio sam žedan. Bočica vode bila je nedaleko od mene, ali bio sam uplašen otići po nju. Bojao sam se da ne učinim nešto pogrešno."

Intimno je podijelio i svoje osjećaje vezane za nekadašnje tjeskobne napadaje koji su se simptomatično manifestirali kroz tjelesnu napetost i nemir, pa čak i paniku. Zbog tjeskobe je čak propustio i Europsko prvenstvo 2008. godine.

Dok je Španjolski nogometni savez znao za Krkićeve probleme, javnost ga je oštro osuđivala. Vrijeđala ga je i prozivala kako mu nije stalo do nacionalne reprezentacije. Naravno, optužbe su ga psihički slomile.

"Tada se nisam osjećao dobro i morao sam zastati. Sve je eksplodiralo u meni, a ja sam još bio dijete. Odlučio sam propustiti Europsko prvenstvo jer sam se trebao distancirati od nogometa i medija. Ne žalim za svojom odlukom", otkrio je Stokeov napadač stvarnu pozadinu vrhunskog nogometa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara