Zadar ekspresno pronašao novog trenera, uprava preuzela odgovornost za probleme

Zadar ekspresno pronašao novog trenera, uprava preuzela odgovornost za probleme

VRLO brzo nakon što je Aleš Pipan i službeno napustio klupu zadarskog kluba, na njoj je predstavljeno novo-staro ime. Ante Nazor sjest će na zadarsku klupu po treći put u svojoj karijeri i voditi ga u ostatku sezone.

>> Posljedice Zadrova debakla: Tornado upao u klub, potjeran trener

Prošle sezone vodio je Cibonu koju je odveo do oba domaća finala, pritom na putu do završnice u oba navrata izbacio baš Zadar na Višnjiku. Nazor je ime stekao u mlađim kategorijama Zadra kada je osvojio ukupno sedam odličja, a prvo seniorsko trenersko iskustvo imao je 2012. godine kada je na klupi Zadra naslijedio upravo Aleša Pipana.

"Treći put sam ovdje na Višnjiku u svojstvu trenera Zadra. Moram kazati da je ovo bio moj košarkaški dom i da sam ovdje vezan uz neke ljude. Smatram da ovaj tim ima potencijala da igra na gornjoj granici svojih mogućnosti što nam je svima cilj i s čime se odmah moramo uhvatiti u koštac. Nadam se da ćemo ići u tom smjeru i to je jedino što me sada zanima'', izjavio je na otvaranju splitski strateg koji je upućen u ono što ga očekuje na Višnjiku.

''Gledao sam zaista svaku utakmicu. Zadar je specifična sredina te sam i sam nebrojeno puta bio u takvim situacijama. Kada ekipa ne igra na gornjim granicama svojih mogućnosti onda se i ovaj teren pretvara u gostujući i sputava igrače. Trebamo se posvetiti ne samo košarkaškim stvarima nego i otkloniti psihološke barijere i pronaći kemiju koja je sada najbitnija. Činjenica je da ovo mora izgledati puno bolje", prvi su dojmovi novog trenera Zadra po preuzimanju kluba.

Nazor se osvrnuo i na ciljeve koje će postaviti pred momčad u narednom periodu.

"Moramo svakoj utakmici pristupiti kao da je zadnja. Počevši od ove u Beogradu. Trebamo svoju afirmaciju tražiti na strani da izgledamo puno bolje, da pripremimo ekipu na to da na Višnjiku nitko ne bude favorit protiv nas. Imamo još puno do one bitne točke u sezoni kada momčadi idu gore ili dolje i svaki se kiks može ispraviti. Raspored je nezgodan, ali to je relativno jer nakon što se dobije utakmica onda je svaki raspored dobar. Ne trebamo se time opterećivati već igrati svaku utakmicu kao zadnju", kazao je Nazor.

Sportski direktor preuzeo odgovornost za kaos u klubu

Reakcija zadarske uprave bila je brza. Samo nekoliko sati nakon što su službeno obznanili da Slovenac više nije šef struke, u 17 sati održana je presica na kojoj je govorio sportski direktor Branimir Longin i preuzeo svu odgovornost za trenutno stanje u klubu s Višnjika.

"Suradnja s Alešom Pipanom je završena. Ovim mu putem zahvaljujem na svemu što je napravio, a napravio je dosta s ovom ekipom. Mogu reći da razlozi raskida nisu nepoštovanje ekipe prema treneru ili neki unutarnji razlozi, već se nije dogodila poveznica, sinergija između trenera i momčadi. Suradnja je prekinuta sporazumnim raskidom ugovora'', rekao je sportski direktor Branimir Longin dodavši da će iskusnom Slovencu biti isplaćena jedna plaća kompenzacije pa nastavio: ''Odmah smo krenuli u potragu za novim trenerom. Izuzetno mi je drago da je to Ante Nazor s kojim smo i lani bili blizu dogovora i drago mi je da ćemo ovu sezonu surađivati."

Podsjetimo, nakon poraza Zadra od Mornara, na konferenciju za novinare upali su i pripadnici Tornada koji su zahtijevali Pipanovu ostavku, ali je nikada nisu dobili pa je reagirati morala uprava.

"Naravno da je moja odgovornost. Moja i kluba. Na kraju krajeva Aleš nije jedini krivac za ovo stanje koje nas je zateklo. Svi snosimo dio krivice pa tako i ja", dodao je Longin pa objasnio kako je došlo do smjene slovenskog stratega:

"Ružno je čuti da cijela tribina skandira da trener treba otići, ali smo došli do zaključka da ne bismo mogli napraviti napredak za nekoliko kola. Nismo željeli ući u dubiozu i još gore rezultate nego su bili do sada."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara