KORONAVIRUS U SPORTU

Ukida se publika. Zadnje kolo HNL-a i finale Kupa igrat će se pred praznim tribinama

Ukida se publika. Zadnje kolo HNL-a i finale Kupa igrat će se pred praznim tribinama
Foto: Hina

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

"Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju", objavio je HNS na službenoj stranici. 

Propozicije propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.

Podsjetimo, HNS je prije nekoliko dana zatražio mišljenje Stožera o odigravanju utakmica pred publikom, a rezultat je zatvaranje tribina do kraja sezone. Finale Kupa na rasporedu je 1. kolovoza u Šibeniku.

O epidemiološkoj situaciji ovisit će i pravila za novu sezonu HNL-a te europska pretkola koja čekaju hrvatske klubove. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara