Žalba Cibone zbog "pljačke" u Solunu


MINUTU i pol prije kraja susreta u solunskoj Palači sportova španjolsko-ruski sudački trolist najprije je dosudio dvojbenu nošenu loptu Damiru Mulaomeroviću, da bi nešto više od minute do kraja priznao Terryjev koš postignut cijelu sekundu nakon isteka napada.

Potom su suci u posljednjoj minuti, kod rezultata 70:70, previdjeli Masseyeve tri sekunde u Ciboninom reketu ali nisu propustili Hoskinu u sljedećem napadu fućkati nesportsku zbog jednog sasvim običnog prekršaja. Tako je Cibona izgubila i svoju drugu gostujuću euro utakmicu. Aris je na krilima fanatičnih navijača i sudačke postave došao do trećeg trijumfa (77:73), ali to ne anulira činjenicu da je Cibona zapravo izgubila - dobiveno. Upravo zbog tog razloga trener Joke Vranković nije opalio po sucima, iako mu ovaj out mnogi ne bi zamjerili.

Vukovi su bili bolja momčad kroz tri četvrtine, vodili do pretposljednje minute i gotovo je nemoguće opisati na koji su način na koji su uspjeli parket napustiti pognutih glava. Osim raspoloženih sudaca, kumovao je oveći postotak izgubljenih lopti i neorganiziranost u napadu u posljednjoj četvrtini...

"Neću reći niti riječ o sucima ovaj put. Nemam ni snage ni želje. Očekivali smo tešku utakmicu, ali da budem savršeno iskren, nisam mogao ni zamisliti da možemo ovako izgubiti utakmicu. Moji igrači kontrolirali su cijelu utakmicu ali su neke druge stvari utjecale na konačan ishod. Istina je da su sudačke odluke bitno utjecale na samopouzdanje mojih igrača u završnici, ali da smo pogodili ključne poene, izašli bi kao pobjednici. To je košarka." - govorio je nakon susreta trener Cibone.

Portorikanac Larry Ayuso želio je dodati;

"Prava je šteta što nismo pobijedili. Bili smo na korak do iznenađenja, ali ni sam ne znam objasniti što nam se dogodilo u posljednjoj četvrtini. Očigledno je publika domaćinima bila od goleme koristi u presudnim trenucima, ali mi smo trebali ostati koncentrirani i obaviti posao ranije."

Nakon svršetka utakmice u Solunu Cibona je uložila pisanu žalbu euroligaškom opunomoćeniku zbog, po njima, sporne odluke sudaca kojom se priznao koš Terryja nakon isteka napada. Suci su u svlačionici nakon susreta pregledali sporni trenutak i navodno priznali pogrešku. No, teško da će Cibona iz svega izvući više od moralne zadovoljštine.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara