ADRIA TOUR

Zaraženi Dimitrov imao je temperaturu prije meča s Ćorićem! Menadžer sve priznao

Zaraženi Dimitrov imao je temperaturu prije meča s Ćorićem! Menadžer sve priznao
Foto: Pixsell / HTS

GEORGI STOIMENOV, agent Grigora Dimitrova, prvozaraženog tenisača u Zadru, priznao je da su organizatori i igrači napravili velike pogreške tijekom Adria Toura u Zadru i Beogradu.

Stoimenov je gostovao na bugarskoj televiziji gdje je priznao kako su emocije prevladale nad pravilima, kao i da je Dimitrov imao simptome koronavirusa po dolasku u Zadar.

"Grigor je dobro i polako se oporavlja. Jučer nije imao simptome kao u danima prije toga. Osjećao se umorno, no nakon toga se osjećao bolje. Vjerujem da će biti u redu. Cijela ova situacija je jako osjetljiva. Svi smo jako pogriješili. Nismo bili disciplinirani kao što smo trebali. Imali smo stalni kontakt s ljudima. Na stadionu su se konstantno nalazile četiri tisuće ljudi. Puno se ljudi fotografiralo s igračima. Emocije su prevladale nad pravilima", rekao je bugarski menadžer te je dodao:

"Ovo su zdravi sportaši, tako da nemam brige oko njih. Dimitrov je još prije prvog meča protiv Ćorića imao temperaturu koja mu je pala do meča. Umor je uslijedio i čim se vratio u Monaco, testirali su ga."

Prema izvorima srpskog portala B92, Dimitrov se odmah po dolasku u Zadar počeo osjećati loše, iako je svoje stanje opisao kao slabost i umor. Dvaput je odbio testiranje na koronavirus, dok je Goran Ivanišević, kojemu je u četvrtak bilo loše, odmah otišao na testiranje, ali je bio negativan.

Dimitrov se rukovao s vrhom Teniskog Saveza 

Dimitrov je i u Zadru propustio medijske aktivnosti uz objašnjenje da je ozlijedio lakat, a počeo se ponašati povučeno. Izgledao je dosta loše u porazu od Borne Ćorića 4:1, 4:1, a nakon meča se nije pretjerano srdačno pozdravio ni s njim ni sa sucem, što je na Adria Touru inače bilo uobičajeno. Ćorić se htio rukovati s Dimitrovim, ali bugarski tenisač potom mu je pružio šaku u znak pozdrava. U međuvremenu je Dimitrov bio u kontaktu i rukovao se s čelnim ljudima HTS-a. Na fotografiji koju prilažemo rukuje se s dopredsjednikom HTS-a Francom Reginom, dok drugi dopredsjednik Saveza stoji u njegovoj blizini i rukom kreće prema njemu. 

Kasnije istog dana Dimitrov je odustao od drugog meča i prepustio je svoje mjesto Nini Serdarušiću. Dimitrov je u nedjelju želio igrati protiv Đokovića, ali je njegov menadžer nabavio privatni avion i odveo ga u Monte Carlo. Bugarin je pola sata prije finala zadarskog turnira obavijestio sve preko Instagrama da ima koronavirus, nakon čega je finale otkazano.

Bugarski novinari su ogorčeni jer hrvatska i srpska javnost krive njihovog tenisača Grigora Dimitrova da je krajem prošlog tjedna proširio koronavirus na zadarskom izdanju Adria Toura, manifestacije koju organizira Novak Đoković. Prije Zadra turnir se od 12. do 14. lipnja igrao u Beogradu, a pretpostavlja se da je do zaraze došlo već ondje. Bugarski mediji navode kako Hrvati i Srbi vode hibridni rat protiv Dimitrova. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara