Zašto El Clasico počinje večeras, a završava sutra?

Zašto El Clasico počinje večeras, a završava sutra?

Foto: Getty Images/ Guliver Image

NAKON poraza u prvoj utakmici (1:3), Barcelona će večeras pokušati stići dva Realova gola prednosti i osvojiti španjolski Superkup. Mnogi navijači pobunili su se što se uzvrat igra tek od 23 sata.
 
Poznato je kako se u vrijeme utakmica Lige prvaka ne smiju igrati utakmice ostalih nogometnih liga, što je regulirano i ugovorom između UEFA-e i nacionalnih saveza, a kojim je UEFA željela osigurati maksimalnu zastupljenost svojih utakmica u TV prijenosima.
 
No, ne drže se svi tog pravila. Engleski savez već godinama preskače ugovor i mnogim televizijskim kućama radi probleme. 
 
Nedavno se utakmica Premier lige između Stokea i Cityja igrala u isto vrijeme kad i utakmica Lige prvaka, dok se istovremeno utakmica La Liga između Real Madrida i Valencije morala igrati od 18:45. Engleski su mediji tada objavili da engleski savez čeka milijunska kazna zbog preskakanja pravila. To im nije prvi put. UEFA im je već 2013. godine oduzela milijun eura za televizijska prava, a problemi su se događali i ranije, između 2010. i 2012. godine.
 
Večeras se, osim El Clasica, igra i utakmica play-offa za Ligu prvaka između Seville i turskog Basaksehira pa je sudar Reala i Barcelone zbog TV prijenosa mogao biti odigran ili u 18 sati, kada je prevruće, ili u 23 sata, što je na kraju prihvaćeno kao najbolje rješenje.
 
U slučaju da večerašnja utakmica na Bernabeu ode u produžetke ili pak na penale, navijačima će biti osiguran javni prijevoz. Gradsko vijeće Madrida pobrinulo se da metro u glavnom gradu bude otvoren do dva sata ujutro te će voziti po ustaljenom voznom redu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara