Zašto se legenda na svojem petom SP-u skriva od reklama?

Zašto se legenda na svojem petom SP-u skriva od reklama?
Foto: EPA

OSIM što pozornost plijeni zbog svojeg petog nastupa na svjetskim prvenstvima u svojoj igračkoj karijeri, Rafael Marquez (39) specifičan je i zato što na treninzima meksičke reprezentacije ne dijeli identičnu opremu sa svojim suigračima čije su trening majice ispunjene sponzorskim simbolima.

Veza s narkokartelom

Američko ministarstvo državne riznice protekle godine svrstalo je Rafaela Marqueza na crnu listu zbog sumnje kako je povezan s meksičkim narkokartelom.

Nekadašnji stoper Barcelone i Monaca, koji će se umiroviti po svršetku Svjetskog prvenstva u Rusiji, zanijekao je optužbe. Premda službeni postupak nije pokrenut, cjelokupna imovina Rafaela Marqueza u Sjedinjenim Američkim Državama je zamrznuta, kao i meksički imetak povezan s američkim kompanijama. 

Brojne zabrane

Američkim tvrtkama, s obzirom na drakonske novčane i zatvorske kazne, zabranjeno je poslovati s meksičkim reprezentativcem dok se nalazi na crnoj listi.

Rafael Marquez na treninzima meksičke reprezentacije ne smije nositi opremu na kojoj je etiketiran logotip Coca-Cole. Ne smije piti ni Powerade, službenu vodu Meksičkog nogometnog saveza.

Bude li izabran za igrača utakmice, priznanje ne bi smio primiti jer nagradu predstavlja Budweiser.

Izjave, izrečene prije ili nakon utakmice, ne smije davati ispred panoa na kojem su ispisani službeni pokrovitelji svjetske smotre poput Coca-Cole te Vise i McDonald'sa.

U Rusiju nije smio doputovati koristeći usluge američkih zrakoplovnih kompanija.

U dosadašnjem dijelu grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji ubilježio je sveukupno 38 minuta; 16 minuta protiv Njemačke i 22 minute protiv Južne Koreje.

Za meksičku reprezentaciju zabilježio je 144 nastupa. Na vječnoj ljestvici ispred njega jedino su Claudio Suarez (179) i Andres Guardado (148) te Pavel Pardo (148) i Gerardo Torrado (146). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara