ZAVRŠEN ZNANSTVENI SKUP ´KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA´

U dva dana održavanja 12. međunarodnog znanstvenostručnog skupa ´Kondicijska priprema sportaša´ Kongresnom dvoranom Zagrebačkoga velesajma i drugih dvorana prošlo je 1000 sudionika, među njima 150 znanstvenika i stručnjaka čije su teorijske postavke i praktična iskustva ukoričena u zbornik od 580 stranica.

´Na sličnim prethodnim skupovima, koje je organizirao Kineziološki fakultet sudjelovalo je po 240 sudionika, pa je masovnost prvo obilježje ovogodišnjega skupa, dok je druga njegova značajka visoka kvaliteta razina priloga, za koju su zaslužni ne samo domaći teoretičari, nego i njihovi inozemni gosti, predvođeni stručnjakom svjetskoga glasa Cvetanom Željskovim iz Bugarske´, rekao je predsjednik organizacijskog odbora i predsjednik Udruge kondicijskih trenera Hrvatske prof. Dragan Milanović.

Iako su ta dva glavna cilja organizatora dostignuta, čini se ipak da je najveći doprinos skupa što je uspio približiti i u mnogome prožeti teoriju i praksu, a tome su svakako pridonijeli naši vrhunski stručnjaci kao Miroslav Blažević, Neven Spahija, Mirko Bašić, Duško Antunović, Branko Ivanković i Vatroslav Mihačić te sportaši poput Mirka Cro Cap Filipovića, Nataše Vezmar, Dubravka Šimenca, Renata Sulića iznoseći vrlo zanimljiva osobna iskustva.

Nakon plenarnih izlaganja prvoga dana, danas se radilo po sekcijama, u kojima su analizirani pojedini aspekti kondicijskih priprema (snaga, dijagnostika, prevencija i rehabilitacija sportaša, oporavak, prehrana, farmakologija i oprema), te specifičnosti priprema za pojedine sportove i sportske igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara