Završeni pregovori HRS-a i IHF-a

"EUROPSKO prvenstvo za rukometaše organizirali ste sjajno, no bila je to tek generalna proba pred veliki izazov koji vam slijedi organizaciju svjetskog prvenstva za rukometašice," istaknuo je dopredsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF) Staffan Holmqvist na koncu pregovora s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

U protekla dva dana predstavnici HRS-a, IHF-a, marketinške agencije Sportfive i Adidasa raspravljali su o organizaciji 16. Svjetskog prvenstva za rukometašice, što će se od 1. do 14. prosinca ove godine održati u Hrvatskoj. "Bili su to izuzetno teški, ali vrlo konstruktivni razgovori," naglasio je predsjednik HRS-a Željko Kavran.

Jedan od kamena spoticanja u pregovorima bio je broj gradova koji će ugostiti reprezentacije. HRS je predložio šest (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Koprivnica i Čakovec), dok su predstavnici IHF-a inzistirali na pet gradova domaćina. Na kraju je pronađen kompromis da će se ukoliko svi gradovi zadovolje rigoroznu inspekciju IHF-a (od 6.-10. travnja) natjecanje ipak održati u šest gradova. Raspravljalo se i o terminima utakmica, problemima transporta, smještaja, ulaznica, akreditacija, a hrvatska strana uručila je i svoje marketinške zahtjeve.

"Na SP-u u Portugalu bilo je nekih problema koje želimo izbjeći. Zbog toga pazimo na svaku sitnicu i detalj. Međutim, uvjeren sam kako će organizacija biti savršena. U Hrvatskoj ljudi vole rukomet, što je izuzetno važno," dodao je Holmqvist, koji pored dopredsjedničke funkcije u IHF-u obnaša i čelnu funkciju u Europskoj rukometnoj federaciji (EHF).

Pored službenog dijela pregovora, predstavnici HRS-a održali su i sastanak s predstavnicima Adidasa. Ovaj proizvođač sportske opreme najvjerojatnije će opremati hrvatske rukometne vrste. "Razgovori se privode kraju i na korak smo do potpisivanja sjajnog ugovora," dodao je Kavran.

(Hina) dl dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara