Završile Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha za osnovnoškolce

U SVETVINČENATU su 14. svibnja u 14.30 sati svečano zatvorena završna natjecanja osnovnoškolaca u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, tenisu, streljaštvu, atletici, gimnastici, plivanju i šahu.

Za najbolje natjecatelje Coca-Cola je osigurala preko 600 nagrada koje su dodijelili Zvonimir Boban, Boro Jovanović, Dragutin Šurbek, Goran Antunac, Tigran Gorički i drugi doajeni hrvatskog športa.

Na završnim je natjecanjima sudjelovalo više od 170 školskih momčadi iz preko 140 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, Tjelesne aktivnosti kao dio zdravog načina života mladih potiču se i razvijaju još u školskoj dobi.

Svečanom su zatvaranju igara i dodjeli nagrada za najuspješnije osnovnoškolce na glavnom trgu u Svetvinčenatu prisustvovali g. Stjepan Puhak, pomoćnik ministra prosvjete i športa, doajeni hrvatskog športa – Zvonimir Boban, Boro Jovanović, Dragutin Šurbek i dr. te predstavnici Istarske županije.

Tom je prilikom naglašeno koliko je bitno da mladi vode aktivan i zdrav život.

Tijekom natjecanja u sklopu Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola - Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha 2003., od 12. do 14. svibnja, više od 170 osnovnoškolskih momčadi nadmetalo se u jedanaest disciplina za dječake (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah) i deset disciplina za djevojčice (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah).

Natjecanja, koja su počela 13. svibnja održavala su se u: Buzetu, Lovreču, Umagu, Pazinu, Labinu, Rovinju, Poreču, Taru, Višnjanu, Rijeci i Puli.

U sklopu popularizacije športa u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo prosvjete i športa u suradnji s Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. organiziralo je Državno prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Tjelesne aktivnosti mladih stvaraju nove vrijednosti u njihovu slobodnom vremenu i navike redovitog vježbanja te pridonose očuvanju i unapređenju njihova zdravlja.

Športske školske aktivnosti dio su programa Ministarstva prosvjete i športa koje se ovim projektom žele još više afirmirati u javnosti kako bi se što veći broj mladih u Hrvatskoj uključio u školske športske klubove.

Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., u sklopu globalnog Olimpijskog programa za mlade, među prvima je kroz ovaj projekt pridružila mlade u Hrvatskoj vršnjacima u Velikoj Britaniji i Francuskoj gdje se taj program aktivno provodi.

Cilj je Olimpijskog programa za mlade Coca-Cole poticanje mladih na aktivan i zdrav život.

Više informacija o projektu možete naći na internetskoj stranici: http://www.prosvjeta.hinet.hr/mips/aktualno/cola/.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara