Zbog odlaska u ruski klub Ševčenko potjerao zvijezdu ukrajinske reprezentacije

Zbog odlaska u ruski klub Ševčenko potjerao zvijezdu ukrajinske reprezentacije
Foto: EPA-EFE

BIVŠI Šahtarov branič Jaroslav Rakicki ostao je bez poziva u reprezentaciju Ukrajine zbog transfera u ruski Zenit. Ove zime je napustio ukrajinski klub i otišao u ruski i zbog toga se našao na jakom udaru ukrajinske javnosti, posebno političara.

Izbornik Andrej Ševčenko nije ga pozvao za kvalifikacijske utakmice protiv Portugala i Luksemburga pa je jasno da su ga se u Ukrajini odrekli.

Ševčenko je tako prihvatio preporuku ukrajinske vlade da se u reprezentaciju ne pozivaju nogometaši iz ruskih klubova, čak ni ako su ključni, kao što je bio Rakicki.

U Zenit je Rakicki prešao za 10 milijuna eura i zatim je dobio brojne prijetnje na društvenim mrežama. Cijelu karijeru igrao je za Šahtar i osvojio je sedam naslova prvaka Ukrajine.

Rusija i Ukrajina, čiji su odnosi posebno napeti nakon što je Moskva zapriječila prolaz kroz Kerčka vrata pored anektiranog Krima kako bi spriječila da ukrajinski brodovi iz Crnog uđu u Azovsko more, proživljavaju najburnije odnose nakon raspada Sovjetskog saveza 1991. godine.

Ševčenko nakon svega ovdje nije imao baš nikakvog utjecaja jer je politika iznad sporta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara