Esport

Zbog ovoga igrači misle da je FIFA 19 namještena

Zbog ovoga igrači misle da je FIFA 19 namještena
Screenshot: FIFA 19

NEVJEROJATNU seriju promašaja u FIFA-i 19 nakon koje protivnik zabija gol mnogi smatraju krajnjim dokazom da je igra namještena, odnosno da se skrivenim mehanikama u igri manipulira rezultatima, a ovakav video pokazuje upravo to. 

>Luka "Perkz" Perković ponovno u finalu League of Legends European Championshipa

Krajem ožujka FutEconomist je na Twitteru objavio anketu s pitanjem: "Vjerujete li da su rezultati u FIFA 19 mečevima uzrokovanim skrivenim mehanikama u igri, poznatijim kao 'scripting' i 'momentum'?" U anketi je sudjelovalo više od 30 tisuća igrača, a njih 73 posto smatra kako je igra namještena. Potvrdili su to i čitatelji Indexa u zasebnoj anketi s podjednakim rezultatima.

 

Novi video na Redditu korisnika PentaKayleeh objavljen pod nazivom "Ne mogu ovo izmisliti" još je jedan od onih koji bacaju sumnju na to da bi najpopularnija nogometna igra zaista mogla namještati rezultate utakmica nekim skrivenim mehanikama. Pri rezultatu 1:1 igrač u istom napadu četiri puta pogađa gredu, i to u razmaku od nekoliko sekundi, nakon čega se lopta odbija protivniku. Nedugo zatim na drugoj strani terena pada pogodak. Jedna od bezbroj situacija u FIFA-i 19 zbog koje bi mnogi razbili kontroler ili ugasili igru. 

Cant make this up from r/FIFA

FIFA postaje sve ozbiljniji esport kojem se svakim danom priključuje sve više nogometnih klubova i institucija, a samim time i natjecanja se igraju sve češće. Počnu li se ovakve situacije redovito događati u profesionalnim mečevima u kojima su ulozi puno viši nego u povremenom igranju, EA Sports bi se mogao naći u problemima. Pogotovo ako se dokaže da nekakve skrivene mehanike koje manipuliraju rezultatom zaista postoje u igri. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara