Zbog rastrošnosti organizatora otkazana gala večer otvorenja SP-a?

Zbog rastrošnosti organizatora otkazana gala večer otvorenja SP-a?

GALA večer otvorenja SP-a na berlinskom Olimpijskom stadionu, nakon četiri godine planiranja i truda organizatora, otkazana je samo pet mjeseci uoči početka nogometne groznice.

Kako javlja Reuters, održavanje priredbe moglo bi oštetiti travnjak, što je potvrdio i Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e. No, većina njemačkih medija ne slaže se s Blatterovom konstatacijom, te u izdanju za subotu pišu kako je gala večer otkazana zbog velikih troškova i slabe prodaje ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berlinski Zeiztung piše kako su troškovi organizacije debelo prekoračili budžet od 25 milijuna eura, te da sada iznosi nešto više od 30 milijuna. Blatter je u startu demantirao navode medija, te je ustvrdio kako se gala večer neće održati isključivo iz sportskih razloga.

Podsjetimo, večer otvorenja SP-a trebala se održati 7. lipnja, samo šest dana uoči odigravanja utakmice Brazil - Hrvatska na istom stadionu.

"Još uvijek smatram da nije bilo potrebe za otkazivanjem gala priredbe, ali FIFA, kao najveća svjetska nogometna organizacija, mora voditi računa o sportskim elementima. Postoji određeni rizik, ne sam zbog raznih tehničkih instalacija, već i zbog mogućeg oštećenja travnjaka." - kazao je Blatter.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara