Zbog vize Duje Draganja neće nastupiti na SP-u?

OD 17. do 31. srpnja trajat će svjetsko prvenstvo u vaterpolu i vodenim sportovima u Montrealu, na kojem naš srebreni olimpijac iz Atene na 50 m slobodno, Duje Draganja, možda neće niti nastupiti.

Niame, Draganja je 5. srpnja predao zahtjev za vizu, ali mu je rečeno da ta procedura traje dva tjedna, što znači da bi propustio početak plivačkog natjecanja. 

Poznato je kako Hrvatima za ulazak u Kanadu treba viza, a za sportaše bi to trebala biti tek formalnost.

"Protekla dva dana, kada sam spoznao da bi moglo biti velikih problema, su moji najgori trenuci u životu. Umjesto da se koncentriram na utrke, ja razmišljam o vizi. U ovom trenutku stvarno ne znam hoću li u Montreal." - rekao je vidno razočarani Draganja.

Iako je Tomislav Karlo, glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza, o problemu odmah obavijestio Organizacijski odbor SP-a, naše Ministarstvo vanjskih poslova i Veleposlanstvo u Otawi, rješavanje vize još je u tijeku.

Interesantno je i to da su ostali naši sportaši dobili vizu u Beču u samo nekoliko minuta, dok bi Draganja na nju trebao čekati cijelih 14 dana, stoji u Sportskim novostima. 

22-godišnji kralj sprinta, kako nazivaju Duju, jedan je od trojice plivača koji će braniti naše nacionalne boje na ovogodišnjem SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih dvoje, Gordan Kožulj i Sanja Jovanović, spomenutih problema s vizom, na sreću, nemaju.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo propustit će i neke velike svjetske plivačke zvijezde, kao što su Thorpe i Van den Hoogenband, koji su uzeli predah.

U ponedjeljak će u Montrealu prvu utakmicu odigrati naša vaterpolo selekcija pod vodstvom Ratka Rudića, i to protiv domaćina Kanade.

U skupini C nakon tog ogleda na red dolaze Rumunjska, SiCG, te najveći favorit Mađarska.

Iako su naši vaterpolisti imali zapažene rezultate na mnogim svjetskim natjecanjima, medalja sa SP-a još uvijek nije u njihovu vlasništvu.

Podsjetimo, Hrvati imaju dva srebra s europskih prvenstava, kao i srebro s olimpijskih igara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara