Zeman izvrijeđao Mourinha, a ovaj se javno zapitao: Tko je taj Zeman?

Totalsport
Foto: AFP

ZDENEK ZEMAN, 62-godišnji češki nogometni stručnjak, najveći je svoj trenerski vijek proveo u Italiji, gdje je vodio čak deset momčadi. Počeo je u Foggiji, sredinom osamdesetih godina, s kojom je napravio veliki posao, te ju je uveo u Seriju A. Nastavio je u Parmi, Messini, Laziju, Romi, Napoliju, Salernitani, Avellinu, Lecceu i Bresciji.

Prve pobjede i bodove je ostvario kada Jose Mourinho još nije niti znao da će jednog dana biti nogometni trener, a baš se kruti Čeh, koji je bio poznat po žestokim treninzima i krutim stavovima, početkom ovog tjedna "obrušio" na sadašnjeg trenera milanskog Intera. Rekao je...

"Mourinho je dobar govornik koji skriva svoje osrednje trenersko znanje. Nalazi se na dobrom mjestu u Interu jer je dobar vođa, ali je bolji u manipuliranju novinarima. Interovi navijači pod Mourinhom sigurno neće gledati sjajan nogomet. To kažem iako smatram Mourinhovu momčad glavnim favoritom za osvajanje "scudetta". Ali samo zato što Inter ima najbolju momčad.

Nije mnogo trebalo da se Mourinho osjeti napadnutim, te je uzvratio ignorantskim tonom i sve je sveo u jednu rečenicu. "Zeman? Stvarno ne poznajem tog čovjeka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara