"Zenit je prošle sezone namještao utakmice kako bi osvojio Kup Uefa"

"Zenit je prošle sezone namještao utakmice kako bi osvojio Kup Uefa"

ŠPANJOLSKE ugledne novine ABC objavile su da su dva člana ruske mafije koji su uhićeni u Španjolskoj "priznali" da su prošle sezone namještali utakmice Kupa Uefa kako bi Zenit osvojio to natjecanje.

Prema istim navodima, Rusi su namjestili polufinalnu utakmicu protiv Bayerna te finale sa Rangersom nakon čega je Zenit podigao trofej osvajača Kupa Uefa.

ABC piše da su mafijaši uhićeni zbog droge, ali da njihova povezanost sa Zenitom izaziva zabrinutost. Navodno je policija prisluškivala razgovor između Gennadija Petrova, mafijaškog bossa u oblasti Tamboskaya i njegove desne ruke Leonida Khristoforova u kojima se također govorilo o namještanju.

Iako ništa od toga nije potvrđeno, isti izvor navodi da je španjolska policija pokrenula istragu kako bi provjerila navode Rusa o namještanju utakmica. No, ostali mediji u Španjolskoj nisu uvjereni u te tvrdnje te navode da je moguće da mafijaši žele policiji skrenuti pozornost od slučaja zbog kojeg su zbilja uhićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista je teško povjerovati da bi netko mogao namjestiti samu završnicu Kupa Uefa i da bi mogao natjerati Bayern i Rangers da im puste utakmice. Nije poznato je li Zenit namjestio sinoćnju utakmicu u kojoj je poražen od Reala 2:1.

ABC je inače treća novina po nakladi u Španjolskoj, a dnevno se proda u 250 tisuća primjeraka,

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara