Žgur: Imam dokaze da su nam "minirana" već dva Nikina transfera

HOĆE li eventualna ponuda Rennesa, kluba sa začelja Championata, biti dovoljno izdašna da zadovolji sve ulagače u Niku Kranjčara? Prema najnovijim informacijama, Francuzi za koje pregovara sveprisutni riječki menadžer Pragrag Rački, definitivno će u subotu obići Kantridu gdje se igra Jadranski derbi.

No, kako je u razgovoru za Index pojasnio Kranjčarov odvjetnik Emil Žgur, osim predstavnika Rennesa, u Rijeku stiže delegacija još jednog ozbiljnog kupca, s čijim imenom nipošto ne želi izaći u javnost.

"Imam živi dokaz da su nam već dva transfera propala zbog drugih menadžera. Znate kako ide, čim se u novinama pojavi cifra i ime kluba, sa svih strana nahrupe raznorazni menadžeri, naravno, s nižom cijenom za istog igrača. Razumijem ja te menadžere, ako to rade da bi zaradili. No, ako je njihov cilj da miniraju nas, onda bi s njima trebalo sjesti i ozbiljno porazgovarati." - odlučan je Žgur.

Ako se dobro sjećamo, Zlatko Kranjčar prvi je prstom uperio upravo u Račkog, navodno je Riječanin pomogao da Niko ne ode u Celtic. No, Nikinom "kriznom stožeru" okrenuli su se budućnosti.

"Prošao sam pola Europe ovih dana. Istina je da su u Rennesu zainetesirani i da dolaze pogledati Niku u subotu. No, da se razumijemo, sve je to još daleko od definirane ponude. Ne radi se tu samo o cijeni transfera, kod sastavljanja ponude postoji još niz drugih klauzula, jedne i druge strane. Razgovarat ćemo s Rennesom i još jednim klubom u subotu, a početkom sljedećeg tjedna završit ćemo pregovore s dodatne tri zaineteresirane strane. Nije u pitanju samo Rennes, dakle. Onog momenta kad svi ti razgovori budu obavljeni, tek onda možemo od od određenog kluba zahtijevati sastavljenu, pismenu ponudu. Takve za Niku još nema." - nastavlja Žgur.

Zapravo smo željeli da nam odvjetnik potvrdi odustaje li se od prvotne cijene transfera, koja prema mnogim saznanjima nije smjela ići ispod pet milijuna eura, s obzirom da Francuzi za Niku nude milijun manje? Ponuda je slabija čak i od one Celtine, ali bi isplata bila konkretnija, bez rata, obećanja, trapmi i pripadajućih akrobacija.

"Čujte, mi od te cijene nismo odustali jer smatramo da je ona realna. Klubu se jednostavno mora reći više, da bi se na kraju postigla ta realna cijena. Od mene bi bilo neprofesionalno da govorim o ciframa prije no stvar bude službena. A da ne govorim kako bi riskirao novo miniranje.... Sa svim klubovima koji žele Niku pregovaramo već nekoliko mjeseci, ali njihovi prvi uvjeti nisu nam odgovarali. Sada ćemo u drugoj rundi pregovora vidjeti jesu li i koliko te ponude bolje." - pojašnjava Kranjčarov odvjetnik.

Nakon našeg inzistiranja, Žgur je prekrižio Mallorcu. Jedan manje, dakle. U utrci je ostalo pet klubova, no Rennes je očigledno najbliže. No, s obzirom da se radi o Niku Kranjčaru, Francuzi su blizu koliko i daleko.

"Do 31. kolovoza sigurno nećemo znati ime kluba u koji Niko odlazi. I nisam nakon svog povratka iz Španjolske izjavio da od transfera do zime neće biti ništa. Ne hvatajte me na to, radi se tek o krivoj novinarskoj interpretaciji. Vizionarstvom se ne bavim, a ne zaboravite da je jedan od naših uvjeta, osim cijene naravno, i taj da Niko mora otići u klub gdje će sigurno igrati, a ne sjediti na klupi." - zaključuje Žgur.

U Rennesu bi ta opcija, dodajmo, bila vrlo izgledna, s obzirom da se radi o klubu prepunom talentiranih igrača poput Bruna Cheyroua, Youssoufa Hadjija i Papakoulija, ali i bez pravog kreatora igre. U tri kola ove sezone Rennes je uknjižio tek jedan prvenstveni bod.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara