Zlatko Dalić otkrio zašto želi napustiti klupu Hrvatske

Zlatko Dalić otkrio zašto želi napustiti klupu Hrvatske
Foto: PIXSELL

ZLATKO DALIĆ trenutno je na odmoru nakon što je s hrvatskom reprezentacijom osvojio svjetsko srebro na SP-u u Rusiji.

Najpopularniji hrvatski trener uživa u zasluženom odmoru nakon burnih mjesec dana, a još uvijek ne želi otkriti ostaje li na klupi reprezentacije.

Pred Hrvatskom je nastup u novom natjecanju, Ligi nacija, u kojem prvu utakmicu igra 11. rujna protiv Španjolske. Prije toga igrat će prijateljsku utakmicu protiv Portugala.

U Hrvatskom nogometnom savezu tvrde da je Dalić izbornik do 2020. godine, a spremni su razgovarati s izbornikom i ponuditi mu veću plaću kako bi ostao na klupi. Jučer je član IO-a HNS-a Marijan Kustić najavio da će Davor Šuker razgovarati s Dalićem, a izbornik je u Varaždinu okupio bliske novinare i olakšao si dušu.

"Ne zakazujem ja okupljanja, to je zadaća Saveza. Nisam ni razmišljao o utakmici s Portugalom. Sada je idealan trenutak da odem. Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija... Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?" rekao je Dalić, piše Večernji list.

Otkrio je i što točno zamjera HNS-u. To je, između ostalog, činjenica da je stožer slagao mjesecima iako je odmah rekao da u njemu želi Dražena Ladića, kojemu dio ljudi u Savezu nije bio sklon. Posebno mu je zasmetalo što su ga nakon turneje u SAD-u htjeli smijeniti, smetale su ga i javne kritike s drugih strana (NK Osijek), a kaže da si ne želi dopustiti da ga ponovo netko smjenjuje. Napomenuo je, međutim, da ne misli na Šukera, čiju je podršku imao, nego na ljude oko njega.

Dalić tvrdi da je nakon SAD-a rekao sebi i obitelji da će odraditi SP u Rusiji i otići, ali se predomislio nakon srebra i spektakularnog dočeka.

"Poslije ovoga nemam pravo tako razmišljati. Ostavit ću si vremena da donesem konačnu odluku. Sam ću odlučiti o svojoj sudbini, ne HNS niti bilo tko drugi", prenose Sportske novosti.
 
"Najljepše je otići kad si na vrhuncu moći. To što je napravio Zidane, kapa do poda".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara