Zlatko Dalić: Rekao sam dečkima, pa vi niste normalni! Ako bog da, bit ćemo prvaci svijeta

Zlatko Dalić: Rekao sam dečkima, pa vi niste normalni!  Ako bog da, bit ćemo prvaci svijeta

HRVATSKA je u finalu SP-a! Engleska je pala u Moskvi 2:1. 

Zlatko Dalić napravio je čudo na klupi Hrvatske. U deset mjeseci od razbijene generacije, koja je bila daleko od SP-a, došao je do finala. 

"Čestitam mojim dečkima, oni nisu normalni. Nisam ja ništa ostvario, sve su napravili moji dečki. Ovo što su odigrali je fantazija, kako su se borili i kako su trčali. Hvala našim navijačima u cijelom svijetu, u Hrvatskoj i u BiH.

Polako hodamo, još nismo stali. Ovo je za povijest. Ostajemo u Moskvi i bit ćemo prvaci svijeta, ako bog da!", prva je reakcija Dalića sa stadiona Lužnjiki. 

Izbornik je susret završio ležeći na travnjaku sa svojim igračima. Slika za povijest! 

"Ovo je fantastično! Nismo još zlatni, ali osjećaj je fantastičan. Hvala svima koji došli navijati u Rusiju za nas, hvala našim navijačima u domovini.  Svijet još nije svjestan što je napravila mala Hrvatska. Dragi bog sve vidi i sve prati. Ja ne znam što je ovo, ali nitko od mojih igrača ne želi izaći vani. Nitko nije umoran. Ja sam gurao na početku, kada sam preuzeo reprezentaciju, a sada oni guraju mene. U finalu smo, ovo je za povijest, ovo je senzacija. Englezi? A čujte, razumijem da oni žele da pričamo engleskim jezikom na presici, ali mi smo Englezima pokazali tko je Hrvatska, uz dužno poštovanje. Pokazali smo koliko smo hrabri i vjerni", rekao je Dalić.

Hrvatska je gubila na poluvremenu i okrenula utakmicu.  

"Rekao sam igračima da smo bolji i da ne smijemo gubiti glavu. Nema ništa od dugih lopti i napucavanja, kada bi nam dignuli loptu u zrak, odmah bismo bili u problemu.  U drugom produžetku sam razmišljao što ako budu penali, tješio sam se, treća sreća, možda prođemo. Momci su dali maksimum, puno je bolesnih i ozlijeđenih, vidjet ćemo što će biti sutra.  Znam da je u Hrvatskoj ludnica, drago mi je. Kult reprezentacije se izgubio, bilo je puno negativnosti, ali ljudi su se vratili reprezentaciji. Moramo biti zajedno. Kako god završi finale, ovi dečki su junaci"

Gdje je bijela košulja? 

"Ovaj put nije bila za javnost, inače je uvijek nosim jer mi donosi dobre rezultate"

Zagreb gori nakon plasmana u finale SP-a Nevjerojatne scene nakon plasmana Hrvatske u finale


 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara