Zubak uspio: Ljupko Petrović novi trener Croatije!

KONAČNO se ostvarila želja Zvonka Zubaka da njegov mali klub dođe svjetski priznati stručnjak. Zubaku nije uspjelo samo dovesti prekaljeno trenersko ime, već i srušiti barijere prošlosti i po prvi puta u HNL uvesti trenera sa srpskim predznakom. Nakon dugometražnih pregovora Ljupko Petrović (rođen u bosanskoj Posavini, preciznije u Velikoj Brusnici) preuzeo je klupu novopečenog prvoligaša Croatije Sesvete. Dužnost trenera ambicioznog autsajdera iz zagrebačke okolice naslijedio je od Zlatka Cice Kranjčara koji se sa Zubakom nije srdačno rastao.

Ljupko Petrović, trener koji je Crvenu Zvezdu odveo do krova Europe, potpisao je danas jednogodišnji ugovor, a ukoliko posao krene putevima obostranog zadovoljstva, moguće je produženje ugovora na duži period.

Nisam imao problema pri dolasku u Hrvatsku, s obzirom na to da dugo vremena radim u Srbiji. Nadam se da će tako i ostati jer u Hrvatskoj imam mnogo prijatelja, u trenerskoj i ostaloj branši ljudi.", rekao je Petrović tijekom druženja s novinarima.

Petrović u bogatom CV-u ima istaknute igračku i trenersku gažu u Osijeku, a tvrdi da upravo Osječaninu Goranu Jerkoviću pripadaju najveće zasluge što je ipak popustio nagovaranjima i došao u Sesvete.

"Najveće zasluge pripadaju Goranu Jerkoviću, nekada sam mu u Osijeku bio trener. Ne radi se tu o maloj ili velikoj sredini, već na trenerskoj površini nas može održati samo stručnost, radi i rezultati. Momčad nisam upoznao, i zato mi je teško govoriti o tome koji je naš cilj. Ali mogu jamčiti da će Croatia Sesvete igrati prepoznatljiv nogomet s kojim nećemo plesati jedno ljeto u prvoj ligi", istaknuo je novi trener.

Zubak je dodao da od Petrovića ne očekuje "osvajanje Kupa prvaka, već ostanak na prvoligaškoj sceni."

"Ljupko Petrović je bio igrač i trener Osijeka, potječe iz bosanske Posavine, što znači da je hrvatski igrač i trener. Profesionalne okolnosti su htjele da ode u Crvenu Zvezdu i napravi veliki uspjeh. Nadam se da će taj uspjeh djelomično prenijeti i u Sesvete.", rekao je Zubak.

Ljupko Petrović u svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri trenirao je Espanyol, Olympiacos, vodio je klubove u Urugvaju i Kini. Nakon još jedne avanture sa Crvenom Zvezdom, odlazi u Bugarsku gdje vodi Litex Loveč i Levski iz Sofije. Prije dolaska u Sesvete trenirao je OFK Beograd.
 

D.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara