SKIJANJE

Zubčić: Borio sam se kao životinja. Znam da ću jednog dana osvojiti Globus

Zubčić: Borio sam se kao životinja. Znam da ću jednog dana osvojiti Globus
Foto: EPA

FILIP ZUBČIĆ danas je nastavio s fenomenalnim predstavama u Svjetskom skijaškom kupu. Osvojio je drugo mjesto u veleslalomu u Hinterstoderu i smanjio je zaostatak u poretku veleslalomaša na samo 26 bodova. Nakon nastupa dao je izjavu za HRT.

"Još jedan veliki rezultat nakon one pobjede u Japanu. Danas je bila jedna od težih utrka, uvjeti su bili dosta teški, bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf je bio stvarno dobar, nisam baš bio zadovoljan s onom strminom, odabrao sam malo lošiju taktiku, previše sam direktno išao, previše sam driftao, ali sam zato dobro potegnuo po ravnici, mislim da sam bio najbrži tamo", rekao je Zubčić za HRT pa je dodao: 

"U drugom laufu kao da nisam osjećao nikakav pritisak, kao da sam si nakon one pobjede rekao: 'Tu sam sad, borim se za vrh' i znao  sam da se moram baciti koliko mogu. Skijao sam više okolo po onoj strmini, što je bila dobra taktika jer je stvarno bilo jako grbavo. Donji dio je bio dosta ravan, kao neki super-G, tako da sam se stvarno dobro snašao, inače nisam briljirao na takvim dijelovima staza, ali sad sam super odskijao."

Borba do samog kraja

Borba za Mali kristalni globus u veleslalomu se zahuktava jer Zubčić ima 26 bodova manje od Henrika Kristoffersona, vodećeg u poretku veleslalomaša, koji ima 394 boda. Drugoplasirani je pobjednik današnje utrke Alexis Pinturault te ima 388 bodova. Do kraja sezone ostala su samo dva veleslaloma. 

"Kad sam ušao u cilj, rekao sam si: 'To je to, bravo!' Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Tako se postaje šampion", smatra Filip koji se ne opterećuje borbom za Mali kristalni globus u veleslalomu:

"Brojeve uopće ne gledam, sigurno sam bliže Malom globusu jer Žan (Kranjec, op. a.) danas, nažalost, nije napravio dobar rezultat. Idemo borbeno iz utrke u utrku i vidjet ćemo što će biti do kraja sezone. Ja znam da ću jednog dana osvojiti Globus jer zato se i bavim skijanjem, ali sad se ne opterećujem time", zaključio je Zubčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara