Skijanje

Zubčić osmi u kombinaciji, Pinturault pobijedio i uzeo Mali globus

Zubčić osmi u kombinaciji, Pinturault pobijedio i uzeo Mali globus
Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANCUZ Alexis Pinturault pobjednik je kombinacije koju su skijaši vozili u Banskom u Bugarskoj što mu je donijelo i mali Kristalni globus u toj disciplini, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo osmo mjesto. 

Pinturault je do pobjede došao s ukupnim vremenom 1:55.55 nakon što je poslije superveleslaloma bio treći iza Švicarca Maura Caviezela (1:09.08) i Austrijanca Vincenta Kriechmayra (1:09.14). Današnja pobjeda je Francuzu donijela i mali Kristalni globus u kombinaciji, peti put zaredom. Drugo je mjesto danas zauzeo Austrijanac Marcel Hirscher sa 68 stotinki zaostatka (1:56.23) za francuskim skijašem, a treće je mjesto zauzeo Slovenac Stefan Hadalin sa 69 stotinki zaostatka (1:56.24).

Zubčić je nakon kombinacijskog slaloma zauzeo osmo mjesto s vremenom 1:56.93 i zaostatkom od 1,38 sekunde za pobjednikom. Nakon kombinacijskog superveleslaloma Zubčić je bio 24. s vremenom 1:11.16 i zaostatkom od 2:08 za najbržim u prvoj vožnji Caviiezelom. 

"Jako dobro sam išao u slalomu, napokon sam se uspio odskijati bez pogrešaka pod punim gasom od vrha do dna. Imao sam treće vrijeme u slalomu. I super G je bio dobar, iako sam malo više očekivao od njega, jer je bio strm, onako kako mi paše. Neke sitne pogreške su me koštale", analizirao je svoj nastup Filip Zubčić koji je četvrti put bio među desetoricom najboljih u utrkama Svjetskog kupa.

Drugi hrvatski predstavnik koji je danas nastupio u kombinaciji Natko Zrnčić Dim prvu je vožnju kombinacije završio na 44. mjestu.

Pinturault je tako prvi u kombinaciji sa 160 bodova, drugi je Austrijanac Marc Schwarz sa 100 bodova, a treći je Caviezel s 90 bodova. Zubčić je u poretku skijaša u kombinaciji na 12. mjestu s 42 boda.

U ukupnom poretku uvjerljivo je prvi danas drugoplasirani Hirscher s 1.328 bodova, drugi je Pinturault s 868 bodova, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 708 bodova. Zubčić zauzima 67. mjesto sa 78 bodova.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara