"Zvijer" sletjela u Split: Cro Cop je bio najteži protivnik u karijeri i zato želim revanš!

"Zvijer" sletjela u Split: Cro Cop je bio najteži protivnik u karijeri i zato želim revanš!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Cropix, Index

NEOBIČNO je vidjeti čovjeka visokog dva metra i teškog gotovo 200 kilograma. A kada su u pitanju čisti mišići, onda je prizor još spektakularniji. Upravo su tako reagirali svi prisutni u splitskog zračnoj luci kada je danas oko 13 sati sletio gorostasni borac Bob Sapp. Raširenih očiju i razjapljenih vilica, nisu se mogli načuditi njegovim gabaritima.

> Putnici, pazite se: "Zvijer" od 182 kile mišića u zrakoplovu za Split!

"Dolazim snimati film i u Hrvatsku"

A Bob je zapravo vrlo elokventan i pristojan. Iza silnih mišića skriva se normalan čovjek spreman za razgovor s novinarima. U Split je stigao sa snimanja filma "Konan" u kojem glumi ulogu glavnog negativca.

"Uživam u snimanju filma. Trenirao sam u Tajlandu gdje sam boravio posljednja dva mjeseca i otamo su me pokupili na snimanje filma u Bugarsku. Jučer mi je javljeno da je u Hrvatskoj pronađen gusarski brod, a kako snimanje ide jako dobro, redatelji su htjeli snimiti i neke scene u Hrvatskoj. Čini se da ću se ovamo vrlo skoro vratiti", rekao je Sapp uz ispriku svima koji su ga jučer čekali na press konferenciji u Spaladium Areni.


"Mirko je najteži protivnik u mojoj karijeri"

Pitanje o borbi s Mirkom Filipovićem nije mogao izbjeći...

"Naravno da bih htio revanš protiv Mirka. Čim sam izašao iz aviona, svi su komentirali: 'Ovo je onaj čovjek koji se borio s Cro Copom'. Svi me ovdje poznaju. No, kad se tek vraćaš među najbolje borce u svijetu, onda moraš krenuti s mečevima kao što danas ja krećem", rekao je Sapp i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mirko je bio moj najteži protivnik u karijeri. Pogađao je precizno i uspio mi zadati vrlo ozbiljne ozljede (fraktura jagodične kosti i puknuta jetra, op. a.). I to je razlog zbog kojeg se želim dokazati u Hrvatskoj i zbog kojeg bih htio revanš protiv Filipovića."

"Weinpolter je velika pčela"

U Spaladiumu ga čeka gotovo dvostruko lakši protivnik, Austrijanac Sascha Weinpolter.

"Mi ovakve borce zovemo velikim pčelama. Brz je, a dosta velik. U svakom slučaju, sigurno je opasan. No, ne vjerujem da se ikada borio protiv borca ovakve veličine. Jači sam od njega i čim sudac da znak, ja ću ga napasti. Od prve sekunde. Očekujte brz završetak borbe jer ću krenuti energično."

"Moram naučiti iskoristiti svoje prednosti"

Sapp se želi vratiti u formu u kojoj je bio kada se borio protiv Minotaura Nogueire ili Ernesta Hoosta, kojeg je dvaput pobjeđivao.

"Protiv Minotaura sam odradio jednu od najboljih borbi u karijeri. Tada sam naučio riječ poboljšati se. Kada mi je Minotaur krenuo u noge, ja sam ga primio i bacio na glavu. Takve i slične stvari moram naučiti i u budućnosti. Trebam iskorištavati snagu i veličinu. Većina boraca se bori čitav život, ja sam u tome tek deset godina", objašnjava Sapp i zaključuje:

"Protiv Hoosta sam iskoristio njegovu slabost. On je imao problem s držanjem ruku visoko i tako sam trenirao da to što bolje iskoristim."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara