Zvijezda Barcelone zbog tenisa proputovala preko 46 tisuća kilometara

Zvijezda Barcelone zbog tenisa proputovala preko 46 tisuća kilometara
Foto: Getty Images / Guliver Image

GERARD PIQUE već neko vrijeme se okrenuo tenisu i pokušava progurati novi projekt Davis Cupa. On je u sklopu toga posjetio dva puta SAD, jednom Šangaj, Madrid... Jednostavno, uhvatio se reorganizacije Davis Cupa i ne odustaje, iako u međuvremenu igra za Barcelonu, a bavi se i pokerom iz hobija.

Od 15. kolovoza do danas Pique je proputovao 46.772 kilometra i to sve zbog tenisa. Niti jedan nogometaš nije toliko putovao kao defenzivac. Najbliže mu je suigrač iz Barcelone Arturo Vidal koji je s Čileom bio na turneji po Aziji u rujnu (Južna Koreja i Japan), a sad je s reprezentacijom u SAD-u (Miami) i Meksiku (Queretaro). Ukupno 39 tisuća kilometara.

S druge strane, Pique je tri dana uoči utakmice Barcelone prvo letio 15 tisuća kilometara do Orlanda, gdje je dobio više od 70 posto glasova za projekt. Nakon toga je bio u New Yorku na finalu US Opena, što je dodatnih 12.324 kilometra, a na kraju je otišao u Šangaj (još 20.000 km) gdje je razgovarao s najvećim tenisačkim zvijezdama.

Sada se muž Shakire može prepustiti nogometu, ali samo do studenog kada je planiran završni Masters sezone. Jednostavno, 31-godišnji Pique očigledno zna što želi raditi nakon završetka nogometne karijere. Svoju budućnost vidi u Davis Cupu. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara