Zvonimir Boban: Apsolutno podržavam ligu 16

Zvonimir Boban: Apsolutno podržavam ligu 16

"ŠTO nam je uopće donijela ova liga?", retorički se zapitao kapetan brončane reprezentacije sa SP u Francuskoj '98 dodajući kako potpuno podupire prijedlog reorganizacije 1.HNL koju je iznio njegov nekadašnji suigrač Igor Štimac.

U Rusanovu 13 i na adrese 21 županijskog saveza iz Udruge Prve HNL stigao je prijedlog za izmjenu odluke o stalnom sustavu natjecanja.

Riječ je, kao što je poznato, o Ligi 16 već od sezone 2008./2009., a ciljani termin 1. kola je subota 30. kolovoza 2008., što znači da predsjednik HNS-a Vlatko Marković mora sazvati izvanrednu skupštinu u sljedeća dva tjedna.

Predvodnik  brončane generacije Zvonimir Boban za Radio Imotski je izjavio da apsolutno podržava  ideju o formiranju lige 16:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno podržavam ideju o formiranju lige 16, no svemu treba prići vrlo oprezno i neće se ništa dogoditi preko noći, to je jedan projekt koji treba pripremati godinama da bi se onda iz širine dobila uža kvaliteta, jer kada se govori samo o koncentraciji kvalitete to mi je dosta smiješno", upozorio je Boban

Nekadašnji as Dinama, Milana i hrvatske reprezentacije, koji u javnosti figurira kao prirodni nasljednik Vlatka Markovića na čelu nogometnog saveza, do sada nije  iznosio stavove o ligi 16 te će njegove riječi zasigurno odjeknuti u nogometnim krugovima.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara