060/601-601 za Velebit bez mina

UDRUGA za protuminsku pokrenula je akciju Velebit bez mina kako bi svjetski rezervat biosfere osigurala od mina i eksplozivnih naprava. Cilj akcije je prikupiti sredstva za razminiranje preko milijun kvadratnih metara minama zagađenih polja, spriječiti daljnja stradavanja i sačuvati prirodne ljepote našeg nacionalnog ponosa.

Glumica kazališta Gavelle, Slavica Knežević i sama rodom iz Like, s radošću je pristala biti glavna protagonistica TV spota snimljenog na obroncima Velebita u producentskoj maniri Branka Kosa.

Spot je snimljen s ciljem poziva građanima Hrvatske da putem telefona 060 601 601 doniraju 7 kuna za pomoć razminiravanju Velebita, a njegovo emitiranje započelo je prošli tjedan u programskim najavama HTVa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Građani se u akciju mogu uključiti i donacijom putem žiro računa na broj: 2402006-1100284594

Trenutno je za razminiranje tehnički pripremljeno oko 250 000 kvadratnih metara polja na području Tulovih greda, a ovim bi putemi putem pozvali i tvrtke da svojom donacijom razminiraju jedno polje i na taj ga način "usvoje".

Do sada je na razminiranih 30.000 kvadratnih metara pronađeno oko 11 800 mina i eksplozivnih naprava što praktički može značiti da je na svaka 2,4 kvadratna metra pronađena po jedna naprava opasna po život!

Milijun kvadratnih metara minama zagađenih polja onemogućuju nam da uživamo u našim jedinstvenim prirodnim ljepotama bez straha da se nama i našim bližnjima neće desiti nešto najgore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara