"1. prosinca svi smo PROTIV": Pogledajte spot kojim SDP zagovara jednakost svih obitelji!

"1. prosinca svi smo PROTIV": Pogledajte spot kojim SDP zagovara jednakost svih obitelji!

Screenshot: YouTube

SVOJ glas protiv homofobnog referenduma o braku danas je podigao i SDP, koji je objavio promotivni video spot "Svatko ima pravo na svoju sreću! #GlasajPROTIV", u kojem uz poruku "1. prosinca svi smo PROTIV" zagovaraju jednakost svih obitelji.

"Predstojeći referendum je pokušaj da se ponište standardi koje smo postigli u 23 godine, stoga pozivamo sve građane da izađu na referendum i glasaju protiv", rekli su danas na konferenciji za medije predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Gordana Sobol, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i predsjednik Foruma mladih Saša Đujić.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i predstojećeg referenduma, na konferenciji za medije predstavljen je video spot kojim SDP i njegovi forumi pozivaju građane da izađu na referendum i glasaju protiv.

"Žalosno je da na današnji dan, kada su prije 53 godine ubijene tri žene koje su se borile za svoja prava, mi ponovno govorimo o rastu netolerancije i pokušaju da se ponište standardi koje smo dostigli" istaknula je Gordana Sobol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima pravo na svoju sreću, bez obzira na to jesu li muškarci ili žene, bez obzira na njihovu seksualnu pripadnost, žive li u izvanbračnoj zajednici, jesu li samohrani roditelji ili pripadaju nekoj drugoj manjini", rekao je Saša Đujić i dodao kako je najvažniji zadatak većine da brine o manjinama. 

"Hajmo prestati biti licemjeri", rekla je potpredsjednica SDP-a Opačić, "jedno se propagira prema javnosti, nešto drugo nedjeljom ujutro, a treće u kasnim večernjim satima. Ajmo prestati određivati kako će tko živjeti. Nijedno pravo manjine ne ugrožava nijedno pravo većine, a referendum je nepotreban jer se dijeli nacija i ljudi umjesto da se predlažu rješenja koja će nam svima pomoći da živimo bolje", zaključila je Opačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara