10 dana nakon što je podnio ostavku, Ramljaka greškom imenovali za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba

10 dana nakon što je podnio ostavku, Ramljaka greškom imenovali za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba

Foto: FAH

SAMO deset dana nakon što je podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru jer je izgubio povjerenje premijera Andreja Plenkovića zbog angažiranja bivše tvrtke kao konzultanata u Agrokoru, Ante Ramljak proglašen je stečajnim upraviteljem u skraćenom stečajnom postupku Hrvačkog kluba Novi Zagreb, javlja N1.

U objašnjenju naknadne odluke Trgovačkog suda u Zagrebu Ramljak je na mjesto stečajnog upravitelja u postupku skraćenog stečaja nad Hrvačkim klubom "Novi Zagreb" imenovan, čini se, greškom sustava koji automatski izabire stečajnog upravitelja.

Naime, u prvom rješenju o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Hrvačkim klubom "Novi Zagreb", sudac Trgovačkog suda u Zagrebu je 1. ožujka za stečajnog upravitelja imenovao bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka koji je desetak dana ranije podnio ostavku na tu funkciju zbog afere angažiranja tvrtke u kojoj je prethodno radio Texo Management kao konzultanata u Agrokoru i nakon što je izgubio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i vlade.

Osam dana nakon što je Ramljaka proglasio stečajnim upraviteljem u hrvačkom klubu, sudac je 8. ožujka donio novo rješenje u kojem ispravlja prethodnu odluku te za stečajnog upravitelja, umjesto Ramljaka, imenuje Valentina Koščaka te objašnjava kako je došlo do imenovanja bivšeg izvanrednog povjerenika Agrokora za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara