11-godišnja Lana: Tata, ako takneš mamu, ubit ću te!

"NE ŽELIM ti dopustiti da me maltretiraš, da tučeš brata i sestru, a pogotovu mamu. Padne li im koja dlaka s glave, a i takneš li ih, ja ću ubiti tebe."- dio je sastavka 11-godišnje djevojčice Lane na temu "Kako sam provela ljeto". Djevojčica koja je ljeto provela u krugu obitelji od predškolske dobi živi u jednom od dječjih domova.

Lanina mama bivša je alkoholičarka. Pila je i za vrijeme trudnoća pa je jedno od njezine djece mentalno retardirano. Lanin otac je izrazito agresivan, hladan prema djeci i supruzi, sklon zlostavljanu zbog čega su djeca smještena u dom, piše Jutarnji list. Kako Lana, njezin brat i sestra roditeljima nikada nisu u potpunosti oduzeti, odnosno nije im oduzeta roditeljska skrb, djeca su izgubila mogućnost da ih netko posvoji.

Lana je danas vrlo nesigurna u sebe, ponekad ima agresivne ispade, pati od teških depresija. Do teških psihičkih stanja dovodi je situacija u obitelji koju ne može promijeniti, a s kojom je sučena tijekom vremena koje provede s obitelji.

Koliko je ono strašno, pokazuje sastav koji je napisala opisujući ljetne praznike u obitelji.

"U nedjelju navečer moja je mama otišla zato jer joj je otac rekao: "Odlazi kurvo" i prijetio joj da će je ubiti ako je vidi"- napisala je.

Para dana kasnije Lana je s tatom morala u Centar za socijalnu skrb jer je na razgovor pozvana i ona. Nakon što su došli kući počelo je zlostavljanje. Lana je dobila šamar, otac ju je bacio na pod, udarao nogom u trbuh i počeo gušiti jastukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jebem ti mater neradničku, onu koja te ispišala. Ti ćeš mene zajebavati, usrano kopile. Ja idem po sudovima, oni mene zajebavaju zbog tebe, a ti si rekla da u domu želiš ostati još godinu dana."- zapisala je djvojčica riječi kojim ju je izvrijeđao otac.

Lani je otac nogom stao na lice i rekao da će je ubiti kao mačku. Kazao joj je da će je tako ubiti u domu, ako on ne dođe, da će platiti 500 ili 1000 kuna nekom od velikih dečki da je oniji ubiju.

Agresivni otac tuče i njenog brata i sestru, a najviše udara i muči mamu.

Nesretna djevojčica je sastavak završila riječima kako želi spasiti brata, sestru i mamu od tate:

"Tata, možda me možeš shvatiti, ali ja ti to želim reći. Odi se barem liječi, zašto mi stvaraš nevolje u životu. Želim završiti već ovu borbu koja mi je već dala problema i ovo ti govorim jer više neću k tebi ići na ljeto, jer neću dopustiti da me vratiš u ono ludo stanje. Ne želim ti dopustiti da me maltretiraš, da tučeš brata i sestru, a pogotovo mamu. Padne li im koja dlaka s glave, a i takneš li ih, ja ću ubiti tebe.".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara