11-godišnjakinja ostala trudna nakon seksualnog odnosa s maloljetnim Škotom

MALOLJETNOM Škotu Jasonu Cameronu u petak je dosuđena trogodišnja kušnja tijekom koje će 16-godišnjak morati paziti da, između ostalog, ne ponovi prekršaj koji ga je prošle godine koštao podizanja kaznene prijave za silovanje.

Prema pisanjima škotskim medija, Cameron je u kolovozu prošle godine u Edinburghu imao seksualni odnos s tada 11-godina starom djevojčicom koja je nakon toga ostala trudna i ujedno postala najmlađa škotska majka.

Nakon otkrivanja slučaja protiv njega je pokrenut postupak zbog silovanja, na što je njegov odvjetnik podnio žalbu tvrdeći da se radilo o dobrovoljnom pristanku djevojke na spolni odnos.

Optuženikova obrana tvrdila je da je tada 15-godišnji Cameron u odnos s djevojkom stupio misleći da ima 14 godina, što je sud kasnije prihvatio te je optužbu za silovanje promijenjena u optužbu za zakonom zabranjeni spolni odnos s osobom mlađom od 13 godina.

Jason je nakon priznanja spolnog odnosa s maloljetnicom, koji inače podliježe zatvorskoj kazni, stavljen na trogodišnju kušnju tijekom koje ne smije načiniti nijedan prekršaj, te mora sudjelovati u najmanje dva omladinskim programima spolne edukacije.

S druge pak strane, danas 12-godišnja majka tijekom suđenja uopće nije željela sudjelovati u radu suda, te nije pokazala nikakav interes u procesuiranju Camerona. Ona i njena nekoliko mjeseci stara beba trenutno se nalaze u domu za smještaj nezbrinute djece.

Sudac je na kraju postupka mladom Cameronu zaprijetio da će ukoliko prekrši uvjete suda, biti ponovno izveden pred njega.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara