13-godišnjak iz Nepala spasio djevojčicu iz rupe duboke 60 metara

13-GODIŠNJI dječak iz Nepala, Kamal Nepali, postao je junak kad je, dobrovoljno se javivši, spasio djevojčicu staru dvije i pol godine iz 60-metarskog ponora. Od vremena kad je nesretna djevojčica upala kroz jamu u ponor rijeke Seti kod grada Pokhara, do vremena kad je spašena, prošla su gotovo 22 sata.

Svi pokušaji policije, vojske, profesionalnih spasitelja i lokalnih mještana da ju spase, do tada nisu urodili plodom. Tek kad se hrabri dječak dobrovoljno javio, djevojčica je naposljetku bila spašena. Naime, budući da su prolazi unutar ponora bili preuski za odrasle osobe, jedini tko je mogao proći je bio netko manje građe, kao što je to bio Kemal.

Spasitelji su za dječaka privezali samo uže i spustili ga u ponor te je dječak uspio iz jame izaći s djevojčicom u naručju, prenose nepalski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam Aradhanu pa sam je povukao k sebi i zamotao u vreću. Kad sam izašao iz ponora, predao sam je njezinim roditeljima i jako sam sretan zbog toga", objasnio je hrabri Kemal.

Zbog izvedenog herojstva jedna škola obećala mu je besplatno pohađanje sve do desetog razreda. Kamalov brat bio je uvjeren kako on to može izvesti jer je, kako kaže, njegov brat vrlo vješt gimnastičar.

B.V.
Foto: Pokharacity.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara