15. obljetnica HDZ-a Karlovačke županije

HDZ Karlovačke županije i vodstvo stranke s premijerom Ivom Sanaderom pozvali su večeras na stranačkom skup u Karlovcu, koji je održan u povodu petnaeste obljetnice osnutka HDZa, na političku borbu u kampanji za uspjeh na lokalnim izborima. L

Premijer Sanader obratio se onom dijelu biračkog tijela koje smatra da je vodstvo HDZ-a u posljednih godinu i pol dana iznevjerilo interese branitelja i rekao da se politika ne vodi samo srcem, već i srcem i razumom do postizanja cilja. Podsjetio je tako da je HDZ i prvi predsjednik Franjo Tuđman 1990. imao u planu i osamostaljenje Hrvatske, pa i da ona bude dio tadašnje Europske zajednice, ali je na referendumu građanima bio predložen model konfederacije u sklopu Jugoslavije, "jer smo znali da je to međukorak, a cilj nikada nije bio upitan".

Sanader je zatražio od večeras okupljenog članstva da razgovaraju s biračima i da ne dozvole da uspije "manipulacija HSP-a" i tome da je HDZ nekog iznevjerio. Podsjetio je da mu je 22. ožujka papa Ivan Pavao II. izrazio čvrstu potporu Vatikana za Hrvatsku na putu u EU. Također je zamolio članstvo da se prisjeti da je još 8. lipnja 1998. Tuđman govorio o oprostu i pomirenju, kao i papa Ivan Pavao II. u Osijeku 2003.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vladimir Šeks je rekao da prijateljima HDZ-a i članstvu nije uvijek jasan svaki potez državnih odluka. "Uvažavanjem svih silnica, okolnosti i odnosa snaga može se postići krajnji cilj i postići da hrvatska sloboda bude okrunjena time da bude priznata kao dio europske zajednice", rekao je Šeks.

Luka Bebić rekao je da su planovi i programi Vlade RH za razvoj Karlovačke županije impresivni, ali da bi se ostvarili "moramo imati polugu vlasti i na lokalnoj razini", te je naglasio da je važan svaki glas.

(Hina) xvhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara