17-godišnjak vješanjem okončao tragične zaruke

CRNI oblak nadvio se ovih dana nad kućom obitelji Radovančeta M. čiji se 17-godišnji sin u noći sa 27. na 28. studenoga objesio nakon svađe sa svojom 15-godišnjom djevojkom, s kojom se trebao toga dana (27.) zaručiti, a kasnije i vjenčati.

Kako piše beogradski Blic, maloljetni N.M., koji je 2. siječnja trebao postati punoljetan, došao je 27. ovog mjeseca u kuću 15-godišnje D.P. koja živi u selu Veliki Popovac u Srbiji. Toga dana buduće zaručnike su očekivali roditelji mladića, no budući da on nije došao kući, njegov otac je počeo tražiti sina.

Nešto poslije 22 sata zabrinutom ocu javio se otac nesuđene mladenke koji je prijatelju rekao da mu se kćer nalazi kod kuće, a da je njegov sin otišao kući. Mladićev otac je nakon toga počeo tražiti sina na cesti koja vodi od sela u kojem je živio do sela Veliki Popovac.

"Odlučili smo skrenuti s asfaltnog puta i potražiti ga na sporednim pravcima. Negdje poslije pola noći, na nekih 150 metara od glavnog puta, dok sam ja dozivao: Nešo, Nešo, javi se, došli smo do jednog raskrižja i ispod drveta sam ugledao svoga sina kako stoji i kazao mu: đođi, što se praviš lud. Kako se nije micao, prišli smo bliže i vidjeli da se objesio za bagrem užetom za vuču automobila" - rekao je, bolom shrvan, mladićev otac Radovanče.

Susjedi pokojnog N.M. kažu da je mladić bio vedra i raspoložena osoba, te ne mogu shvatiti zbog čega je došlo je do samoubojstva.

Još nije pouzdano utvrđeno što se dogodilo 27. navečer, a djevojka je rekla da su se njih dvoje posvađali na putu prema njegovoj kući gdje su se zaruke trebale održati, nakon čega ju je on vratio njenoj kući.

Otac nesretnog mladića kaže da je doznao kako se njihovoj vezi protivila djevojčina baka koja živi u inozemstvu, pa otac kaže da bi to mogao biti uzrok svađe i tragičnog svršetka njihove veze. Dodaje kako je djevojčin otac privolio i odobrio vezu svoje kćer i njegovog sina, ali da je morao poštovati posljednju riječ svoje majke koja se protivila.

Rodbina 15-godišnje D.P. je najavila da će doći na sprovod nesretnog mladića, no N.M.-ova obitelj se tome protivi.

Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara