18-godišnji Daniel: Haider mi je prije smrti platio piće u gay baru

18-godišnji Daniel: Haider mi je prije smrti platio piće u gay baru

DANIEL N., 18-godišnji pripadnik gay-scene u Klagenfurtu, tvrdi kako mu je Joerg Haider platio piće malo prije nego što je iz gay bara "Zum Stadtkrämer" sjeo u auto i odvezao se u smrt.

Novinari njemačkog "Bilda" našli su Daniela u "Absolut Baru", još jednom poznatom gay okupljalištu Klagenfurta.

Daniel o zadnjoj večeri kaže: "Haider je razgovarao s meni nepoznatim čovjekom u Stadtkrämeru. Pili su votku".

Nudio mu još pića

Nakon toga se Haider okrenuo prema Danielu: "Spontano me pitao kako sam i pitao me što ću popiti. Naručio sam votku. Još jedno piće sam odbio, jer sam bio pretjerano pijan. Nakon toga sam otišao kući", rekao je Daniel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Haider je i dalje ostao u kafiću, gdje je navodno s još jednim zasad nepoznatim mladićem popio cijelu bocu votke.Glasine o Haiderovom homoseksualizmu kolaju već duže

Ovo nije prvi put da se Haidera povezuje s homoseksualizmom. U prosincu 2007. godine austrijski je Der Standard objavio fotografije Haidera u zagrljaju s mladićima u jednom noćnom klubu, pišući kako "Haider voli mlade dečke". Haider je demantirao da je homoseksualac, ali fotografije nije želio komentirati.

Još i prije objave ovih fotografija berlinski Tageszeitung ustvrdio je da Haider ima spolne odnose s mladićima mlađim od 18 godina. Zbog toga je, tvrdi Tageszeitung, Haider sklon odlascima u Slovačku gdje je granica za stupanje u spolne odnose 15 godina.

Čak je i Homoseksualna inicijativa, najveća austrijska nevladina organizacija za promicanje prava homoseksualno orijentiranih osoba, tvrdila da već punih deset godina ima dokaze o Haiderovoj istospolnoj usmjerenosti.

F.M.
Foto: Der Standard/Bild
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara