20-godišnjak sve priznao: Silovao je i brutalno ubio bugarsku novinarku

20-godišnjak sve priznao: Silovao je i brutalno ubio bugarsku novinarku
Foto: EPA

BUGARIN osumnjičen za silovanje i ubojstvo televizijske novinarke Viktorije Martinove priznao je zločin te će biti zadržan u pritvoru, priopćio je danas sud.

"Da, kriv sam. Ne mogu vjerovati da sam to učinio. Žalim zbog toga", rekao je dvadesetogodišnjak tijekom saslušanja na sudu, izvještavaju bugarski mediji.

Kaže da je nije poznavao te da je bio pijan i drogiran

Rekao je kako je bio pod utjecaje droge i alkohola te kako nije prethodno poznavao žrtvu.

Tijelo tridesetogodišnje novinarke i voditeljice pronađeno je 7. listopada u parku na obali Dunava u gradu Rusu, u blizini granice s Rumunjskom.

Pobjegao je u Njemačku

Osumnjičeni je najprije pobjegao u Rumunjsku, a nakon toga u Njemačku u kojoj živi nekolicina njegovih rođaka gdje je i uhićen.

Nakon deportacije, bugarska je policija zaključila na temelju genetskog materijala kako je on počinitelj, objasnio je u Sofiji bugarski ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov.

Silovao ju je i brutalno ubio

"Prikupili smo mnoštvo dokaza koji sugeriraju da je osoba kriva. Optužen je u odsutnosti  za dva zločina - silovanje i iznimno okrutno ubojstvo s predumišljajem", rekao je bugarski državni tužitelj Sotir Cacarov.

Cacarov je rekao kako istražitelji sumnjaju da je muškarac napao Marinovu zbog seksualnih motiva.

Marinova je radila za TV postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju "Detektor". U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.  

Marinova, koja ima sedmogodišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira Europska unija, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Njezina smrt ogorčila je mnoge u Bugarskoj, gdje su ljudi frustrirani zbog korupcije i nedjelotvornog pravosuđa koje je kritizirala Europska komisija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara