31-godišnji vozač poginuo pod vlakom

NA PRUŽNOME prijelazu u Ulici Kate Mlinarić u Zagrebu jutros je oko 8 sati poginuo 31godišnji vozač opela astre zagrebačkih registarskih oznaka kad je podletio pod vlak koji popravlja prugu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija je nakon očevida utvrdila da poginuli vozač Marian Dragoliob Filca (1974.), hrvatski državljanin rođen u Rumunjskoj, nije poštivao dva naizmjenično upaljena crvena svjetla i Andrijin križ.

Unatoč zabrani, nastavio je vožnju i - kad je došao do prijelaza preko željezničke pruge - naišla je tzv. podbijačica, teško motorno vozilo za popravljanje pruge, koja je imala prednost kretanja. Prednjim dijelom udarila je opel astru, koji je stražnjim lijevim bočnim dijelom udario u znak zabranjenog hodanja prugom, a zatim i u betonski stup. Podbijačica je, prije nego što se zaustavila, oko 200 metara gurala automobil po pruzi. Na mjesto nesreće došli su vatrogasci, koji su vozača izvukli iz smrskanog automobila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O toj nesreći izvijestile su i Hrvatske željeznice (HŽ), koje su navele i da je na pruzi između zagrebačkoga Glavnog kolodvora i Hrvatskog Leskovca promet bio zatvoren od 8,10 do 11,36 sati te su kasnili vlakovi.

Putnički vlak broj 4052, na relaciji zagrebački Glavni kolodvor - Moravice, kasnio je 200 minuta, a putnički vlak broj 4055 na relaciji Moravice - zagrebački Glavni kolodvor 166 minuta. Brzi vlak broj 703, na relaciji Rijeka - Osijek kasnio je 146 minuta, a brzi vlak broj 700, na relaciji Zagreb - Rijeka, 50 minuta.

Nakon 11,36 sati željeznički promet je normaliziran, priopćio je HŽ.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara