4 godine zatvora za samoborsku 75-godišnjakinju koja je autom usmrtila dječaka

4 godine zatvora za samoborsku 75-godišnjakinju koja je autom usmrtila dječaka
Foto: Matija Habljak/Pixsell

NA OPĆINSKOM sudu u Novom Zagrebu 75-godišnja Štefanija Lindić iz Samobora danas je osuđena na 4 godine zatvora zbog nesreće u studenom 2017. godine u kojoj je poginuo šestogodišnji dječak.

Štefanija Lindić na dijete je naletjela na pješačkom prijelazu na samoborskom trgu kroz koji prolazi cesta. 

Osim zatvorske kazne od četiri godine, a prijetilo joj je osam godina, sud joj zabranjuje upravljanje motornim vozilima svih vrsta na pet godina, od dana izlaska iz zatvora.

 

Na sudu je utvrđeno da je vozila 37,5 km/h, a na kobnom je mjestu, rečeno je u presudi, ograničenje 50 km/h te da je bila 26 metara udaljena od majke s djecom u trenutku kada su stupili na pješački prijelaz. 

Na prošlom je ročištu krajem siječnja na sudu Štefanija Lindić kazala da joj je jako žao, da ni sama nije sigurna kako se to dogodilo, te da zna kako je roditeljima jer je i njoj sin poginuo. Kazala je i da je u depresiji, da odlazi psihijatru te da pije tablete bez kojih više ne može ni živjeti. 

Nije bila pod utjecajem alkohola, vozila ispod ograničenja

Podsjetimo, teška nesreća dogodila se u centru Samobora u studenom 2017. Dok je majka s dva sina prelazila cestu, na njih je naletjela tada 73-godišnjakinja koja je vozila Smart. Autom je pokupila manjeg dječaka, pred očima užasnute majke i brata.

Oba dječaka su nakon nesreće prevezena u Klaićevu bolnicu gdje je šestogodišnjak preminuo, dok su njegovom bratu utvrđene lakše ozljede. 45-godišnja majka nije ozlijeđena.

73-godišnja vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, a na djecu i majku koji su prelazili cestu na obilježenom pješačkom prijelazu naletjela je, navodi se, zbog neprilagođene brzine. 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara