43-godišnjak još na slobodi nakon što je majku pretukao do smrti

74-GODIŠNJA starica M.A. preminula je prije nekoliko dana najvjerojatnije od posljedica teških tjelesnih ozljeda za koje je prije svoje smrti sama kazala da joj ih je nanio njezin sin koji ju je brutalno izudarao.

Karlovačka policija u ponedjeljak je ponovno uhitila 43-godišnjeg B.A. koji je priveden nekoliko sati nakon što je dan ranije njegova majka preminula od posljedica teških tjelesnih ozljeda. Nesretna je starica umrla 4. studenog u KBC-u Zagreb.

Karlovačka policija izvijestila je kako je B.A. prekjučer priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu, odakle je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Prilikom prvog privođenja B.A.-u je utvrđena razina alkohola u krvi od 1,86 g/kg. Sumnjiči ga se da je 30. listopada u obiteljskoj kući u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom, grad Duga Resa, pijan pretukao svoju majku. Karlovačka policija navodi kako su nesretnoj starici u karlovačkoj Općoj bolnici ozljede okvalificirane kao lakše.

Kobno odbijanje ostanka u bolnici

U slučaju je sporan raniji navod iz priopćenja karlovačke policije u kojem se govori kako je starica 30. listopada zaprimljena u Opću bolnicu nakon čega je puštena, te je dan kasnije ponovno zaprimljena u istu bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Radio Mrežnica prenosi izjavu šefa kirurgije Opće bolnice Karlovac dr. Zlatko Grbačić koji kaže kako starica 30. listopada nije otpuštena iz bolnice već je istu napustila svojevoljno, unatoč tome što su ju liječnici željeli zadržati u bolnici.

U istu se vratila nekoliko sati kasnije s još težim ozljedama glave. Dr. Grbačić pojašnjava kako je M.A. zaprimljena 30. listopada te je 31. listopada oko 1.30 sati puštena kući na njeno inzistiranje. Istog je dana oko devet sati ponovno došla u bolnicu s ozljedama glave težima od onih koje su joj utvrđene pola dana ranije.

Šef karlovačke kirurgije kaže kako ne zna zbog čega je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja M.A., te ističe kako su karlovački liječnici htjeli pacijenticu zadržati u bolnici. Nakon drugog zaprimanja u karlovačkoj je bolnici odlučeno da se pacijenticu preveze u Zagrebu gdje ju trebalo pripremiti za operaciju koju na žalost nije doživjela.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara