46. kongres fijeta-a u hrvatskoj

Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET održat će 46. kongres 2003. u Hrvatskoj, koje je kandidaturu za domaćina prihvatio Izvršni odbor Udruženja na ovogodišnjem kongresu na Kubi.

Na kongresu FIJET-a na Kubi od 27. listopada do 2. studenoga među 180 sudionika iz 35 zemalja sudjelovali su i hrvatski turistički novinari članovi hrvatskog ogranka FIJET-a.

Oni su večeras u Hrvatskom novinarskom društvu predstavili međunarodne aktivnosti i najavili kongres FIJET-a 2003. u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica hrvatskog Fijeta, novinarka Hrvatskog radija Tina Čubrilo, istaknula je da je Hrvatska kongres dobila u konkurenciji sa SAD-om, Islandom i Ukrajinom te da će to biti drugi kongres nakon 1997. kad je u Zagrebu i Dubrovniku održan jubilarni, 40. kongres FIJET-a. Čubrilo je dodala da će operativni organizator kongresa 2003. biti Hrvatska turistička zajednica.

Osim videosnimaka s ovogodišnjeg kongresa na Kubi u sklopu večerašnjeg predstavljanja prikazan je i hrvatski turistički film ´Hvar´ iz ciklusa ´Croatian dream´ autora Mateja Meštrovića, Ive Pervana i Veljka Barbijerija. Taj je film ove godine osvojio prvu nagradu za nacionalni turistički film na međunarodnim festivalima turističkih filmova u Splitu i Beču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara